A tojásrántotta népszerű reggeli étel, így nem csoda, hogy megannyi különböző trükk született a tökéletes elkészítésére. Mindenki mást mond, hogy mitől lesz olyan feledhetetlenül krémes és lágy a tojásrántotta, azonban sajnos nem lehet mindegyik igaz: a tej például hamis barát.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/lf/ol/zdUk2CLy36qMF8BgKUDF0v0uJda3Mq8clOb9iqhM.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=5b8e9bf137737a900d9e3386358edef3)
Gyakori megoldás a rántotta készítése közben a tej hozzáadása, ez sokak szerint krémesebbé, lágyabbá teszi a tojásételt. Dan Joines angol séf viszont azt javasolja mindenkinek, hogy inkább hagyják el a tejterméket a hozzávalóki közül.
A tej ugyanis nem elég, hogy hígítja a tojást (ezzel tompítva annak karakteres ízén), de a sütés közben is kellemetlenségeket okozhat.
Magasabb hő hatására a tejtermékek hajlamosak odakapni, még akkor is, ha nem közvetlenül főzzük őket, hanem valamiben (pl. rántottában) elkeverjük őket. Ha a tojást tejjel hígítjuk, a rántottánk gumiszerű, ruganyos, és nem krémes lesz.
A hígabb rántotta gyorsabban túlsül, így könnyen kiszáradhat a reggelink. Ha valamivel gazdagabbá szeretnénk tenni az állagát, inkább használjunk tejport, vajat vagy reszelt sajtot.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Konyhai tippek, trükkök, tanácsok:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!