A tojásos nokedli sokunk kedvence, működhet köretként valamilyen szaftos pörkölt vagy paprikás mellé, de az igazi rajongók számára megáll a saját lábán is. Mellé ilyenkor a legjobb a tavasz egyik friss terméséből, a fejes salátából készíteni a savanyúságot, a végeredmény pedig egy igazán kellemes és könnyed ebéd lesz.
A nokedli készítése gyakran okoz fejfájást, pedig semmi okunk nincs rettegni. Engem például a mosogatás szokott elijeszteni, hiszen a tálat, amelyben a tésztát bekavarjuk, igazán nehéz lehet megtisztítani. Pedig csak hideg vízben kell áztatnunk egy kis ideig, és minden úgy megy, mint a karikacsapás. A langyos vagy meleg víz még ragacsosabbá teszi a tál falára kent tésztamaradványokat, ezt a forgatókönyvet jó elkerülni, de a hideg víz nem gördít ilyen akadályokat elénk. Ha nem sietünk, akkor azt is megvárhatjuk, hogy a tészta megszáradjon, másnap pedig egy késsel könnyen lekaparhatjuk az edény faláról.
A nokedli szaggatása szintén az érzékeny pontok közé tartozik. Erre is van egy pofonegyszerű megoldás, mégpedig a nokedliszaggató. Az alábbi praktikák pedig a főzés többi fázisban segítenek.