Kényes dolog a süteménysütés: mindenre oda kell figyelni a vaj hőmérsékletétől egészen a tojásméretig. Ez utóbbi azért nem mindegy, mert az állag és az íz is sokat változhat, ha kisebbet vagy nagyobbat ütünk a tálba. Vegyük ezért sorra, hogy mely süteményeknél számít a tojásméret, és hol engedhetjük el teljesen!
Nézd meg a galériában a recepteket:
3 recept, ahol fontos a tojás mérete, és 3 recept, ahol nem
Néhány recept, amiben kipróbálhatod a tudományt:
Tahinis brownie
A brownie nem véletlenül sokunk egyik kedvenc süteménye, hiszen töményen csokis, belül kicsit ragacsos, a teteje viszont csodásan ropogós. Hogy egy kicsit csavarjunk a hagyományos ...
Klasszikus francia eclair fánk
Az új évet egy égetett tésztás édességgel kezdjük, amivel Valentin-napon tudtok villantani, viszont, mivel fánkról van szó, farsangra is aktuális. Kettő az egyben! Az eclair egy ...
Menzás piskóta igazi csokiöntettel
Ez az a desszert, ami a mai napig megtalálható az iskolai menzán. Szerettük és gyűlöltük is egyszerre, mégis nosztalgikusan gondolunk vissza rá. Készítsétek el most a legjobb formában, ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több segítség a süteménysütéshez: