Hogyan lehet gyorsan szobahőmérsékletűre melegíteni a tojást?

Napi Tipp: Íme néhány egyszerű módszer, hogyan lehet a tojást gyorsan és hatékonyan szobahőmérsékletűre melegíteni.

szobahőmérsékletű tojás egy folyamatosan visszatérő eleme a recepteknek. Ám nem mindenki tudja pontosan, hogy miért is kell szobahőmérsékletű tojás az édes és sós süteményekbe. Az alábbiakban ezt is eláruljuk, sőt még pár módszert is megmutatunk, amik segítségével seperc alatt szobahőmérsékletűre lehet melegíteni a tojásokat.

A szobahőmérsékletű tojásnak fontos szerepe van a receptben

Már mi is írtunk korábban arról, hogy a sütés egyik legfontosabb része az maga a kémia. Tehát, ha nem követünk pontosan egy bizonyos receptet, akkor előfordulhat, hogy egyes folyamatok nem indulnak be. Így pedig biztosan nem olyan édességet kapunk a sütés végén, amire vágytunk. De itt jön a képbe a szobahőmérsékletű alapanyagok varázsereje.

A hűtőből kikapott tojások ugyanis máshogy viselkednek egy tésztában, vagyis különböző módon dolgoznak együtt a többi hozzávalóval.

Így azért szükséges megfelelő hőmérsékletű összetevőket használni sütéskor, mert csak ezen alapanyagok harmonikus együttműködéséből születhet meg a tökéletes állagú finomság. Aki már sütött vajas süteményt, az biztosan tudja, hogy viszonylag nehéz feladat a vaj és a tojás elkeverése. A tojás ugyanis a víz egyik ellenségét, vizet és egy picike zsírt tartalmaz. Ezen alapanyagok összekeverése még nehezebb akkor, ha egy hűtött tojást szeretnénk felhasználni. A szobahőmérsékletű alapanyagok azonban még ezeket a komplikáltabb folyamatokat is képesek megkönnyíteni.

Na, de mi a teendő akkor, ha későn jut az eszünkbe kivenni a tojásokat a hűtőből? Mutatjuk is!

Pár perc alatt szobahőmérsékletűre lehet melegíteni a tojásokat

Meleg csapvizes módszer:

Bár ez a technika egy kissé vízpazarlásnak tűnhet, azonban ez a leggyorsabb módja annak, hogy a tojásokat szobahőmérsékletűre melegítsük. Először is helyezzük óvatosan a kívánt mennyiségű tojást egy tálba vagy edénybe, majd engedjük rá a meleg vizet a tojásokra, nagyjából 2-5 percen keresztül.

Vizes edény módszer:

Ez a két módszer közül a gazdaságosabb verzió. Nem olyan gyors, mint a folyóvizes, de ettől még tökéletesen működik. Egyszerűen tegyük a tojásokat egy tálba vagy más edénybe, majd engedjünk bele annyi meleg vizet, ami ellepi a tojásokat. Fedjük le az edényt, majd hagyjuk a tojásokat a vízben körülbelül 5-10 percen át.

Te próbáltad már valamelyik módszert?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tartalom:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...