Az árstop ellenére is nálunk drágult a legjobban egy élelmiszer

Magyarországon 80 százalékkal kell többet fizetni az említett alapélelmiszerért.

Nem nagy újdonság, ha azt mondjuk, hogy a tavalyi évben rendkívül látványosan megemelkedtek az élelmiszerárak. A legnagyobb drágulást azonban a tojás mutatta. Az idei januári számok alapján jól látszik, hogy a tojás ára az EU-ban átlagosan 30%-kal lett magasabb, míg Magyarországon 80 százalékkal – írja a Pénzcentrum.

Az árstop ellenére is nálunk drágult a legjobban egy élelmiszer

Idén januárban a tojás ára az EU-ban átlagosan tehát 30%-kal volt magasabb, mint 2022 januárjában. Ennél sokkal alacsonyabb áremelkedést mértek 2022. januárjában: akkor 2021 januárjához képest még csak 7 százalékkal emelkedett az ára az Unióban – olvasható ki az Eurostat adataiból.

2023 januárjában volt a legnagyobb a tojás éves inflációjának növekedése:

Az árstop ellenére is nálunk drágult a legjobban ez az élelmiszer
  • Csehországban +85% 2022. januárjához képest
  • Magyarországon +80%
  • Szlovákia +79%

A legalacsonyabb növekedés Németországban és Luxemburgban jelentkezett: mindkét országban 18%-os, Ausztriában 19%-os volt.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...