Több száz adag ételt főzött a kismama családjának

Egy tapasztalt anyuka tudja, hogyan készüljön fel a család legújabb tagjának érkezésére, ez az anyuka 152 adag ételt és 228 adag rágcsálnivalót készített családjának.  

Jessica May Magill negyedik gyermekével volt várandós, mikor 37 hetesen elkezdett lefőzni egy csomó kaját.

Az ok borzasztóan egyszerű volt: a kismama még szabadidejében szeretett volna gondoskodni arról, hogy a szülést követő első hetekben egy kicsit nyugodtabb legyen az élete, és a kisbaba alvással töltött óráit ő is kihasználhassa anélkül, hogy végig a konyhában kéne ügyködnie, és hogy a család többi tagjának is időt spóroljon meg a nagy felfordulásban.

A szülés előtti néhány hétben az ausztrál nő összesen 152 adag főételt és 228 adag rágcsálnivalót készített el, ezeket pedig mind gondosan előkészítve a fagyasztóban tárolta a szülés utáni időszakra.

Az elkészített ételek között minden volt, amire egy családnak szüksége lehet: ebédre és vacsorára alkalmas zöldséges és húsos fogások, tészták, sütemények és minden olyan étel, amelyet óvodás gyermekei ettek uzsonnára.

,,37 hetes kismama vagyok, és éppen a negyedik kisbabámat várom. A legidősebb gyermekem is csak négy éves, szóval az élet ennél már csak őrültebb lesz - nyilatkozta Jessica.

,,Az egész napot a konyhában töltöttem, és bár lehet, hogy a végére már teljesen feldagadtak a bokáim, de legalább két fagyasztót töltöttem tele étellel a követező hetekre felkészülve."

Ezt olvastad már? - Ez az anyuka elképesztően viccesen és aranyosan örökítette meg kisfiát az első 12 hónapban

{ KDKEP = 269628, kép_útvonal }{ KDKEP = 269690, kép_útvonal }
{ KDKEP = 269642, kép_útvonal }
{ KDKEP = 269625, kép_útvonal }

EZ IS ÉRDEKELHET:

Fontos, mit és hogyan készítünk elő

Lehet, hogy sok, de legalább egészséges

via dailymail

Használjuk ki a szezonális gyümölcsök és zöldségek adta lehetőségeket, de ha minden kötél szakad, ne ijedjünk meg a fagyasztott termékektől se.

A négygyermekes anyuka szerint rengeteg időt és pénzt lehet spórolni azzal, ha bevásárlás előtt hasonló alapanyagokból összetevődő recepteket keresünk. Az alapanyagok így nem csak hasonló ízvilágú, mégis különböző ételekhez használhatóak fel, de így akár nagyobb adagot is készíthetünk, amit aztán a fagyasztóból kivéve bármikor felhasználhatunk.

A világszerte ismert The Healthy Mummy nevű program étrendjét követve az ausztrál anyuka 17 kg-tól szabadult már meg. A program (és aktív tagjai) szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogyan tarthatjuk karban saját testünket olcsó de egészséges ételekkel, és hogyan illeszthetjük be ezeket a fogásokat nem csak a saját, de az egész család étrendjébe.

Ezzel a hatalmas mennyiségű étellel Jessica nem csak saját életét szeretné megkönnyíteni, de szeretne példát mutatni azoknak az anyukáknak, akiknek a rengeteg családi elfoglaltság mellett kevés ideje van önmagára.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...