Több mint 3 millió forintért vettek meg egy fürt szőlőt - de mitől volt annyira különleges?

A szezon első árverésén több mint 1,2 millió jenes (3,2 millió forintos) rekordáron kelt el egy fürt vörös szőlő Japánban.

Ez a legmagasabb ár, amit a Ruby Roman nevű, lédús, magas cukortartalmáról híres fajta 12 évvel ezelőtti piacra dobása óta egy fürtért adtak.

Az Isikava prefektúrában nemesített szőlő attól különleges, hogy minden szeme 20 grammnál nagyobb súlyú.

"A szőlőfajta piacra kerülésének 12. éve és a Reiva-kor első aukciójának tiszteletére 1,2 millió jent ajánlottunk egy fürtért" - mondta Hoszokava Takasi, a sikeresen licitáló cég képviselője. A Reiva-kor az új japán uralkodó májusi trónra lépésével kezdődött új korszak elnevezése.

Csak illusztráció!

A Hjakurakuszo cég - mely a prefektúrában három hagyományos japán fogadó, vagyis rjokan tulajdonosa - nevében egy nagykereskedő licitált a kanazavai nagybani piacon.

Sokan aggódtak, hogy a június végi rossz idő miatt romlik a nemes fajta minősége, de a július szerencsére melegedést hozott a vidéken.

A várakozások szerint mintegy 26 ezer fürt Ruby Romant adnak el szeptember végéig.

Ezeket olvastad már?

via MTI

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...