Több mint 18 milliós bírságot kellett fizetnie egy étteremnek, amiért lenézte a női vendégeket

Szexizmussal vádolták meg az éttermet, ahol külön menüt adtak a nőknek és a férfiaknak.

62 ezer dollárra, azaz körülbelül 18,4 millió forintra bírságolták az egyik legnépszerűbb éttermet Peru fővárosában, Limában. A csendes-óceáni kilátással büszkélkedhető La Rosa Nautica-t szexizmussal vádolják, miután külön étlapot adott a női és a férfi vendégeknek.

A nők általában egy olyan arany étlapot kaptak, amin nem szerepeltek a drága ételek árai. A férfiak azzal szemben egy kék változatot vehettek a kezükbe, amelyen minden fel volt tüntetve.

Az étterem gyönyörű helyen található

A népszerű étterem próbálta magát megvédeni. Állításuk szerint azért nem tüntették fel az árakat a nők étlapján, mert szerették volna, ha„anélkül töltenének el egy romantikus estét partnerükkel, hogy figyelembe kellene venniük a szolgáltatások költségeit”.

A bíróságot nem hatotta meg a La Rosa Nautica tulajdonosainak érvelése, mert szerintük hátrányosan megkülönböztették a női vendégeket. A bírságon túl kötelezték az éttermet, hogy ezentúl a nőknek is ugyanazt az étlapot adják, mint a férfiaknak, küldjék el érzékenyítő tréningre az alkalmazottaikat, illetve helyezzenek ki egy olyan táblát, amin egyértelművé teszik, hogy semmilyen diszkriminációt nem tolerálnak.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via FoxNews

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...