Több mint 10 millió forintot spórolt meg egy férfi 8 év alatt azzal, hogy megnézte, mit tett a kosarába!

Egy 28 éves férfi, aki magát leárazásfüggőnek tartja, úgy vallja, élhetünk luxuséletet úgy is, hogy közben nem költünk vagyonokat. Tippek, amiket te is hasznosíthatsz!

Tom Church ma már főállásban vezeti saját oldalát, a LatestDeals nevű site-ot, ami mára több mint 600 ezer lelkes, spórolni vágyó felhasználót tudhat magáénak. Az oldal profilja a költséghatékonyság és a különböző boltok és szolgáltatók legjobb ajánlatainak összegyűjtése.

Már gyerekkorában is szeretett pénzt megtakarítani

Tom egészen fiatalon ébredt arra rá, mi tölti el földön túli örömmel, ez pedig a spórolás volt. A megtakarítás rejtelmeibe zongoratanárnője vezette be, aki elültette az akkor 8 éves fiú agyában azt a gondolatot, miszerint ha valamit féláron vesz meg, az olyan, mintha megduplázná a pénzét.

20 éve vallja, hogy a jó élethez nem kell feltétlen gazdagnak lenni. A férfi blog formájában, 2016-ban kezdte megosztani másokkal is, ha talált egy-egy jó ajánlatot, de saját spórolási trükkjeit sem tartotta meg magának. A közösség gyorsan nőtt, és mára már főállásban segít az embereknek abban, hogy jobban kijöjjenek a konyhapénzből. Tom elmondása szerint régi álma vált ezzel valóra: ő maga tárgyal a legnagyobb üzletekkel, márkákkal is, hogy a tagok - reklám fejében - kedvezményt kapjanak.

Az ételtől és a ruhától kezdve a nyaraláson át a táncórákig szinte mindenre gondol, és igyekszik a legkedvezőbb árakkal előrukkolni. 8 éve egy hosszútávú megtakarításba kezdett: minden fizetés alkalmával félretett, befektetett 500 fontot (körülbelül 176 ezer forintot), ezzel megakadályozva, hogy elköltse a pénzt. Így sikerült 8 év alatt majdnem 11 millió forintot összegyűjtenie.

Mivel Tom nagyon megnézi, hogy mit hol vesz, ezért azokon a dolgokon, amiket igazán szeret, nem kell spórolnia, jár nyaralni, sőt, Michellin-csillagos éttermekben is tud enni. Szeretné megmutatni az embereknek, hogy egy, a jelenleginél jobb életszínvonalat is kialakíthatnak maguknak ugyanannyi pénzből.

Ha kedvet kaptál a spóroláshoz, itt találsz néhány finom, mégis pár száz forintból elkészíthető ételt:

Gyors leveles rúd

Mindig van otthon leveles tészta az ilyen gyors fogásokhoz, reggelire tökéletes. Szaláminak inkább azt a nagy átmérős szeletest ajánlom. Azok nem engednek sok zsírt, nem áztatja el a ...

Friss-paradicsomos bolognai spagetti

Ki ne szeretné a bolognai spagettit! Egy igazi klasszikus, amit mindenki kedvel, kicsi és nagyok egyaránt. Sokféleképpen készítik, de ez egy klasszikus, nagyon ízletes változata: füstölt ...

Zamatos szedres piskóta

A kertben érő hatalmas, zamatos fekete szederből készítettem el a hétvégi süteményünket. Jól harmonizált a szeder a vajas piskótával.

Tom tippjei közül néhány:

  • Ha repülővel utazol, iratkozz fel a repülőtársaságok hírleveleire, és a legolcsóbb járatokról azonnal értesülhetsz!
  • A nyaralásokon használd a couchsurfinget, azaz lakj ingyen a világ bármely pontján valaki kanapéján – persze, biztosíts te is másnak a saját heverődet!
  • Biciklizz! Ennél olcsóbb módja a közlekedésnek – a gyalogláson kívül – nincs.
  • Tájékozódj az étteremmegnyitókról, sokszor a nyitás hetében féláron ehetsz.
  • Használj árösszehasonlító oldalakat, és mobilappokat azért, hogy megtaláld a legjobb ajánlatokat.
  • Ne légy rest vouchert, kuponokat használni!
  • Csatlakozz olyan csoportokhoz, akik spórolási trükköket osztanak meg egymással!

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...