Tízujjmegnyalós egytálétel: bombay eggs

Ha bírod a lecsót, jóízűen falod az indai kaját, és nem félsz használni a fűszereket sem, akkor mondom, mivel teheted boldoggá a gyomrodat! 

Bombay eggs recept - Kattints!

Ahogy a tavasz, ez a recept is egy valódi átmenet, több értelemben is. Tele van friss ízzel, de ezzel együtt rengeteg aromás fűszerrel is. A kiindulópont a “Közel-Kelet lecsója”, az elmúlt években oly trendi shakshuka, felütve egy kis Indiával: csicseriborsó, garam masala és némi naan. Érdemes előre gondolkozni és mondjuk egy szeszben gazdag éjszaka utáni másnapos brunchnak beütemezni, mert egyből helyrerakja az embert. Edzett gyomrúak (és jó csicseriborsó-tűrőképességűek, már ha értitek…) bevállalhatják vacsorának is, ahogy én is tettem. A zöldségek listája nem szentírás, nálam is az ment bele, amit a hűtőben meg szekrényben találtam, de a csicserit mondjuk nem ajánlatos kihagyni belőle, jó kis testet ad neki, és senki nem panaszkodik majd hogy “HOL A HÚS?!”. A főzés alatt egy ponton kell csak észnél lenni, amikor beletesszük a tojást. Érdemes előkapni a stoppert, mert fedő alatt, kis lángon 4-5 perc elég a tojásnak ahhoz, hogy elkészüljön, de a sárgája belül még folyós maradjon. Ettől válik igazán addiktív kajává, mert a kicsorgó krémes sárgájával elkeveredett szaftot addig tunkolja majd az ember, amíg üres nem lesz az egész tál.

Bombay eggs recept itt!

Zene főzéshez:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

A szegfűszeg 4 áldásos hatása, amiért nemcsak az aprósütid lesz...

Az adventi időszak közeledtével sok helyen előkerülnek a kiszúróformák és a sodrófa, hogy ismét mennyei illatok töltsék meg a lakást. Az ünnepi sütemények (egyik) elmaradhatatlan fűszere pedig nem más, mint a szegfűszeg, ami szinte minden télies finomságnak jól áll, többek közt a mézeskalácsnak. Ráadásul nemcsak a sütid, hanem a szervezeted is hálás lesz neki!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...