A leggyorsabb poharas tiramisu pihentetés nélkül készül

Össze akarsz dobni egy gyors desszertet, ami jól fest egy pohárban? Íme a legegyszerűbb és leggyorsabb tiramisurecept, amit valaha láttál – dobd fel a kapszulás kávédat!

Megtaláltuk a leggyorsabb tiramisut, amibe egyenesen a kávégépből főzzük bele a kávét. A látványos desszert pikk-pakk elkészül, nem kell órákat pihentetni a hűtőben, hiszen a friss, kapszulás kávé pár perc alatt átitatja a babapiskótákat. Nemcsak a végeredmény, de az elkészítése is élménydús, ahogy figyeljük a forró kávé útját, egészen a pohár aljáig. Lepjük meg vele magunkat és a vendégeket is az ünnepekkor, ha már meguntuk a snassz, megszokott feketénket.

Recept a poharas tiramisuhoz:

Hozzávalók:

10 db babapiskóta, 250 g mascarpone, 200 ml habtejszín, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 3 db kávékapszula, 2 ek kapszula

Tiramisu pohárban - receptjéért kattints a képre!

Elkészítés:

Verjük fel a habtejszínt, majd keverjük hozzá a mascarponét. Ha nem elég édes a krém, adhatunk hozzá porcukrot is.

Vágjuk akkorára a babapiskótákat, hogy beleférjenek a poharak aljába, majd kezdjük el rétegezni a desszertet.

A babapiskótákra kanalazzunk a mascarponés krémből, és hintsük meg kakaóporral.

Jöhet ismét még egy réteg babapiskóta és krém. Vigyázzuk arra, hogy a pohár ne legyen túlságosan tele, hiszen akkor a kávé ki fog folyni belőle!

Fogjuk a poharat, és tegyük egy kapszulás kávéfőzőbe, majd ízlésünktől és a kávégépünktől függően engedjünk rá olyan hosszú kávét, amilyet szeretnénk.

Tiramisu pohárban, receptért kattints a képre!

Kenhetünk rá még egy adag krémet, a tetejét pedig vastagon hintsük meg kakaóporral. Várjunk addig, amíg a babapiskóta jól megpuhul.

Fogyasszuk egyenesen a pohárból, amikor felturbóznánk a mindennapi kávénkat!

A tiramisu pohárban receptjét itt találod. Dobd össze ezt a gyors desszertet az ünnepekre, és küldd tovább azoknak, akik szeretik!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az ünnepi fogásokat is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...