Tiramisu jegeskávé - ezzel hűtsd magad idén nyáron

Próbáltad már a tiramisut jeges kávé formájában? Ha a válaszod nem, akkor elég nagy kár, mert nem tudod, mit hagysz ki. Semmi pánik, mutatjuk, hogy dobd össze otthon! (x)

Alapesetben a kávét tisztán iszom, minimál tejjel, mindenféle sallang nélkül. Ha viszont jeges kávéról van szó, az már más helyzet. Az legyen habos, masszív és persze édes, mint egy valódi desszert. És ha már a desszertélményt keresem, akkor meg miért ne lehet tényleg egy desszert?

Nagyjából ez volt az a gondolatmenet, ami alapján megszületett ez a Tiramisu iced latte a Nespresso limitált, nyári jeges kávés kapszuláihoz. Senki ne hőköljön meg, itt van alább a recept, és látszik, hogy nem túl bonyolult összerakni, mégis a klasszik tiramisu minden összetevője benne van. Mascarpone, kakaó, mandulakivonat, babapiskóta, na meg persze a kávé, ami jelen esetben a Nespresso Leggero on ice kapszulájából főtt.

Én ezzel szállok most ringbe a receptversenyen, és nagyon bízom benne, hogy nektek is legalább annyira bejön, mint amennyire én odavagyok érte, és szavaztok rám a Nespresso Facebook-oldalán, amivel nem csak én nyerhetek, hanem Ti is: ide kattintva tudtok szavazni!Pontos részletek a szavazás és a játék menetéről itt!

Tiramisu iced latte

Hozzávalók (1 adag)

  • 1 Nespresso LEGGERO ON ICE kapszula
  • 4-5 db jégkocka
  • 1,5 dl hideg tej
  • 2-3 csepp mandulakivonat
  • 1 dl hideg tejszín
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor
  • cukrozatlan kakaópor a tetejére
  • 1 db babapiskóta díszítéshez
  1. A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.
  2. A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot.
  3. A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük, és az egészet kemény habbá verjük.
  4. Habzsákba töltjük, és a hideg kávéra nyomjuk.
  5. A hab tetejét megszórjuk kakaóval, és babapiskótával kínáljuk.

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!