Tippek tojásos nokedlihez

Megosztunk veletek pár jó tanácsot, amivel mindenki kedvencét, a tojásos nokedlit tehetitek még tökéletesebbé!

Vajon sült tojásos nokedli receptje

A tojásos nokedli laktató és viszonylag olcsó főfogás, amolyan tradicionális kedvenc - legtöbbünk szereti, és persze mindenki esküszik rá, hogy az ő receptje a legjobb. Régen az egyik leggyakrabban készített fogásnak számított, akár ebédről, akár vacsoráról volt szó, hiszen liszt, zsír és tojás mindig akadt otthon. Ma már idő hiányában sokkal ritkábban főzzük, akkor is inkább hétvégén. Egyes új keletű elképzelések szerint teljes kiőrlésű lisztből is finom - mi is kóstoltuk, de sajnos nagyon nem... a tojásos nokedli mégis fehér lisztből az igazi! És hogy mi dukál még mellé? Persze, az a bizonyos ecetes fejessaláta.

Ezeket olvastad már?

  1. Ahogy már fönt is említettük, a tojásos nokedli fehér lisztből a legfinomabb. Tudjuk, ez nem egészséges, de mivel csak alkalomadtán kerül az asztalra, így néha megengedhetjük magunknak.

  2. Fontos: a tésztát nem kell túlfőzni! Egyrészt nem túl gusztusos látvány, ha szétmállósra főzzük, másrészt az élvezeti érték is odalesz.

  3. Mindenképpen ajánlott a nokedliszaggató használata - egyszerre csak kis adag tésztát szaggassunk és főzzünk ki!

  4. A kész nokedlit a legjobb egy kis vajon - halkan jegyezzük meg, netán kacsazsíron - átforgatni, egy kis pirítás pedig különösen finom ízt adhat neki. Erre mehet a felvert tojás - ha tudunk, szerezzünk tanyasit.

  5. A fejessaláta teljes mértékben dukál az ételhez, a cukor el is maradhat belőle, de ha mindenképp megkívánja az ízlésünk, 1-2 evőkanállal biztosan nem lesz baj belőle. Ecetből ne a zöld flakonosat válasszuk, hiszen már egészen olcsón kaphatóak borecetek is, kísérletezzünk valamelyikkel!

Még több tojásos nokedli receptje

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...