Tippek a szilveszteri malacsülthöz

A malacsült igazi szilveszteri nagyágyú - egészben vagy csak a combját sütve, ha húsimádó vagy, ez lesz az egyik kedvenced az óév utolsó estéjére! 

Ha szilveszter, akkor malacsült! Nem múlhat el úgy az év utolsó nagy vacsorája, hogy a húsimádók ne kaphassanak kedvencükből - egy jó malacsült az egész estét megkoronázza, és még a pezsgőzés előtt feltölt energiával. Na nem kell megenni az egész tálat, de laktató salátákkal és az általam is nagyon kedvelt rozmaringos velesült krumplival tökéletes fogást varázsolhatunk belőle.

Tejben sült császárhús

Ezt a receptet Annabell Langbein-től láttam egy főzős műsorban. Olyan egyszerűen készíti az ételeket. Hihetetlenül omlós lett a hús, míg a bőre ropogott, fantasztikus volt.

Malacsült ropogósan

Közeledik az Újév. A babona szerint ilyenkor lencsét kell enni, hogy sok pénzünk legyen. A malaccal és a kéményseprővel is kell valamit kezdeni, de hogy melyiket süssük meg, és ...

Akik viszolyognak ettől a hústól, azok - nem fogunk kertelni- most sem biztos, hogy megszeretik majd, hiszen a bőrös malacsült nem feltétlen a legmegfelelőbb indítás számukra. Aki viszont idén is nekirugaszkodna a ropogós sültnek, annak íme, néhány jó tanács: a húst sütés előtt érdemes késsel pár helyen bevagdalni, kockázni, fokhagymával megtűzdelni, és felkészülni sok friss rozmaringágacskával és egész feketeborssal!Száznyolcvan fokon süssük nagyjából egy órát lefedve.

Tipp

Hogy mit kérjünk a hentesnél? Keressük a combot vagy a malactarját, ezekkel biztosra mehetünk, bár az előbbit nagyobb valószínűséggel tudjuk majd beszerezni.

A friss rozmaring mindenképpen sokkal ajánlatosabb, mint a szárított- élvezeti értékében az élő fűszernövény sokat dob a készülő húson. Csakis a művelet háromnegyedénél szórjuk rá a húsra, ekkor szokás esetleg sörrel is meglocsolni, van, aki mézzel is megkeni - azért ezeket persze nem így, egyszerre, egyik vagy másik.

Vigyázzunk, mert könnyen megég!

Hogyan, miben?

Kis vízzel felöntve süssük, karikázzunk bele vöröshagymát, és kétszáz fokon lefedve süssük, ha lehet, római tálban, mert ebben tényleg nagyon szépen megpárolódik és vajpuha lesz. Sülhet vele a krumpli, a hús szaftjában nagyon finom ízt kap!

Még több malacsült receptje

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

A 10 legolvasottabb gasztrointerjúnk az évben

Idén sem maradtatok aktuális, friss gasztrointerjúk nélkül, hiszen riportereink egész évben repültek a legmenőbb új helyekre és legzseniálisabb vendéglátósokhoz, séfekhez, cukrászokhoz, hogy kifaggassák őket egy-egy érdekfeszítő interjú érdekében. Olvassátok újra azokat, melyek a legolvasottabbak voltak idén!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...