Tippek, hogy ősszel is gyönyörű és üde legyen a bőröd

A hidegebb időjárás megviselheti a bőrödet, azonban ha megfelelően ápolod, ősszel is pihe-puha lesz az arcod.

Cseréld le!

A nyáron használt könnyedebb, vizesebb krémeket érdemes picit zsírosabbra cserélni. Mivel reggelente már sokkal hűvösebb a levegő, könnyen kiszáradhat bőröd. Emellett a hosszú meleg zuhanyok és fürdők is ronthatnak a helyzeten, így mindenképpen kend be magadat fürdés után testápolóval, hogy megelőzd a kirepedezést.

via GIPHY

Radírozz

Bőrünkfolyamatosan megújul és cserélődik, így fontos, hogy az elhalt hámrétegeket folyamatosan eltávolítsuk. Ennek a legkönnyebb módja, ha egy jó minőségűarcradírral,maximum hetente egyszer, lehetőleg este leradírozzuk a bőrünket. Fontos, ha rosaceás vagy nagyon érzékeny a bőröd, akkor erről mondj le!

A bőrgyógyászok vesszőparipája

Nyáron sokan odafigyelnek arra, hogy fényvédőt használjanak, azonban ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni az évszak leteltével. Pedig ősszel (és egész évben) is fontos, hogy megvédjük az arcunkat a káros UV-sugárzásoktól. Most azonban nem feltétlen kell 50-es faktorszámú!

via GIPHY

Puha ajkak

A hideg időben fontos, hogy az ajkainkat se hanyagoljuk el. Használjunk minden nap ajakbalzsamot, és néhány naponta radírozzuk le, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsuk. Ha nem szeretnél bolti terméket venni, akkor egy evőkanál mézhez adj két csapot evőkanál cukrot, és ezzel radírozz. Ha esetleg vegán vagy, akkor a mézet cseréld le kókuszzsírra!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

fotó: getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...