Extra összetevő, amivel „megrontjuk”, de légiessé tesszük az amerikai palacsintát

A palacsintát nem lehet megunni, készüljön bármilyen formában. A villásreggelinek is beillő amerikai palacsinta gyümölcsökkel megpakolva és szirupokkal meglocsolva tökéletes kezdése a hétvégének, de nem árt, ha van egy jó receptünk. Most adunk nektek egy tippet, hogyan turbózzátok fel, és tegyétek légiesen könnyűvé az amerikai palacsintátokat!

Az amerikai palacsinta tésztája jóval sűrűbb, mint a hagyományosé, ezért különösen fontos, hogy ne egy nehéz, ruganyos, íztelen tésztadarab süljön ki a folyamat végére. Ehhez hoztunk most nektek egy tuti tippet, amivel kicsit talán megrontjuk, de légiessé is varázsoljuk az amerikai palacsintát.

Az amerikai palacsinta úgy esik a legjobban, ha tészta kellően pufi és puha

A tészta puhaságáért felelős egyik hozzávaló a sütőpor, azonban ezen kívül van még egy egészen extra összetevő, ami egyszerre tartalmaz szénsavat és kovászt.

Ez az összetevő hozzájárul a még puhább állagért, és még egyedi ízvilággal is felruházza az amúgy sem unalmas amerikai palacsintát: ez nem más, mint a sör!

Íme, néhány tuti recept inspirációként:

A sör húsok, pácok, levesek és pörköltek kapcsán is nagyon jól működik, és bármilyen furán hangzik, de a palacsinta tésztájába is tökéletesen illik.

A szénsav teszi légiessé a tésztát, miközben különleges aromával ruházza fel a palacsintát.

És persze, arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a sör cukortartalma miatt aranybarna végeredményre számíthatunk.

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai trükköket is lesd el tőlünk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek