A palacsintát nem lehet megunni, készüljön bármilyen formában. A villásreggelinek is beillő amerikai palacsinta gyümölcsökkel megpakolva és szirupokkal meglocsolva tökéletes kezdése a hétvégének, de nem árt, ha van egy jó receptünk. Most adunk nektek egy tippet, hogyan turbózzátok fel, és tegyétek légiesen könnyűvé az amerikai palacsintátokat!
Az amerikai palacsinta tésztája jóval sűrűbb, mint a hagyományosé, ezért különösen fontos, hogy ne egy nehéz, ruganyos, íztelen tésztadarab süljön ki a folyamat végére. Ehhez hoztunk most nektek egy tuti tippet, amivel kicsit talán megrontjuk, de légiessé is varázsoljuk az amerikai palacsintát.
Az amerikai palacsinta úgy esik a legjobban, ha tészta kellően pufi és puha
A tészta puhaságáért felelős egyik hozzávaló a sütőpor, azonban ezen kívül van még egy egészen extra összetevő, ami egyszerre tartalmaz szénsavat és kovászt.
Ez az összetevő hozzájárul a még puhább állagért, és még egyedi ízvilággal is felruházza az amúgy sem unalmas amerikai palacsintát: ez nem más, mint a sör!
Könnyű és légies amerikai palacsinta, ami remek módja a maradék sütőtökpüré felhasználásának is. Ne felejtsétek el fűszerezni sem, hadd legyen minél karácsonyibb hangulat a ...
Pár napja, a palacsinta világnapján egy olyan receptet kerestem, amivel meglephetném a gyerekeket. Végül egy kókuszosra tettem a voksom. Összedolgoztam pár leírást eggyé, azt szerettem ...
Legkedvesebb desszertünk, a vasárnapi brunchok koronázatlan királya ezúttal vegán verzióban villant! Az amerikai palacsintáért nem véletlenül vagyunk oda, mert bár tölteni-felcsavarni ...
A sör húsok, pácok, levesek és pörköltek kapcsán is nagyon jól működik, és bármilyen furán hangzik, de a palacsinta tésztájába is tökéletesen illik.
A szénsav teszi légiessé a tésztát, miközben különleges aromával ruházza fel a palacsintát.
És persze, arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a sör cukortartalma miatt aranybarna végeredményre számíthatunk.
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...