Extra összetevő, amivel „megrontjuk”, de légiessé tesszük az amerikai palacsintát

A palacsintát nem lehet megunni, készüljön bármilyen formában. A villásreggelinek is beillő amerikai palacsinta gyümölcsökkel megpakolva és szirupokkal meglocsolva tökéletes kezdése a hétvégének, de nem árt, ha van egy jó receptünk. Most adunk nektek egy tippet, hogyan turbózzátok fel, és tegyétek légiesen könnyűvé az amerikai palacsintátokat!

Az amerikai palacsinta tésztája jóval sűrűbb, mint a hagyományosé, ezért különösen fontos, hogy ne egy nehéz, ruganyos, íztelen tésztadarab süljön ki a folyamat végére. Ehhez hoztunk most nektek egy tuti tippet, amivel kicsit talán megrontjuk, de légiessé is varázsoljuk az amerikai palacsintát.

Az amerikai palacsinta úgy esik a legjobban, ha tészta kellően pufi és puha

A tészta puhaságáért felelős egyik hozzávaló a sütőpor, azonban ezen kívül van még egy egészen extra összetevő, ami egyszerre tartalmaz szénsavat és kovászt.

Ez az összetevő hozzájárul a még puhább állagért, és még egyedi ízvilággal is felruházza az amúgy sem unalmas amerikai palacsintát: ez nem más, mint a sör!

Íme, néhány tuti recept inspirációként:

Vegán amerikai palacsinta

Legkedvesebb desszertünk, a vasárnapi brunchok koronázatlan királya ezúttal vegán verzióban villant! Az amerikai palacsintáért nem véletlenül vagyunk oda, mert bár tölteni-felcsavarni ...

A sör húsok, pácok, levesek és pörköltek kapcsán is nagyon jól működik, és bármilyen furán hangzik, de a palacsinta tésztájába is tökéletesen illik.

A szénsav teszi légiessé a tésztát, miközben különleges aromával ruházza fel a palacsintát.

És persze, arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a sör cukortartalma miatt aranybarna végeredményre számíthatunk.

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai trükköket is lesd el tőlünk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...