Az amerikai palacsinta tésztája jóval sűrűbb, mint a hagyományosé, ezért különösen fontos, hogy ne egy nehéz, ruganyos, íztelen tésztadarab süljön ki a folyamat végére. Ehhez hoztunk most nektek egy tuti tippet, amivel kicsit talán megrontjuk, de légiessé is varázsoljuk az amerikai palacsintát.
A tészta puhaságáért felelős egyik hozzávaló a sütőpor, azonban ezen kívül van még egy egészen extra összetevő, ami egyszerre tartalmaz szénsavat és kovászt.
Ez az összetevő hozzájárul a még puhább állagért, és még egyedi ízvilággal is felruházza az amúgy sem unalmas amerikai palacsintát: ez nem más, mint a sör!
Íme, néhány tuti recept inspirációként:
A sör húsok, pácok, levesek és pörköltek kapcsán is nagyon jól működik, és bármilyen furán hangzik, de a palacsinta tésztájába is tökéletesen illik.
A szénsav teszi légiessé a tésztát, miközben különleges aromával ruházza fel a palacsintát.
És persze, arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a sör cukortartalma miatt aranybarna végeredményre számíthatunk.
Ezeket a konyhai trükköket is lesd el tőlünk: