Tipikus strandkaják a városban, amikért nem kell a vízpartra zarándokolni

A strandolás életérzéséhez hozzátartoznak a klasszikus strandkaják is. Van egy jó hírünk: ezeket akár a városban is eheted. 

Lángos

Szoktál hétvégenként piacra járni? Ha igen, akkor jó eséllyel közelebb vagy a lángosozókhoz, mint gondolnád. Például a Fény Utcai Piacon, a Lehet Csarnokban, sőt még a Hold utcai Belvárosi Piacon is ehetsz jó lángost - ez utóbbi helyen a Fritúban finomakat kóstolhatsz. Fokhagymás, fokhagymás-tejfölös, fokhagymás-tejfölös-sajtos – és még ennél is több lehetőség vár rád a szebbnél szebb zöldségek és gyümölcsök mellett. És ha a lángos nem lenne elég vonzó, itt van 6+1 ok, hogy miért szeretünk egész évben piacra járni.

Hekk, de legyen helyette inkább valami jobb hal

Itt az idő, hogy elfelejtsük, vagy legalábbis egy kis időre parkolópályára tegyük a hekket, mert vannak ennél sokkal jobb minőségű, ám kevésbé közismert halfajták is. Meg persze van élet a paprikás lisztbe forgatáson túl is. Például a Budaörsi Halpiacon. Nem túlzás, ha azt mondjuk, ez a legautentikusabb halas hely a városban - vagyis ez áll a legközelebb ehhez az ideálhoz -, hiszen a legnagyobb éttermek is innen szerzik be a halárut. A világ minden tájáról érkeznek ide tengeri csodák teherautók és repülőgépek közreműködésével. Az étlap változatos, a grill mindig serceg. Az árfekvés a minőségnek megfelelő tartományban mozog.

Kolbász

Wossala Rozina Madách téri kolbászozója, a Kishusom kötelező célpont minden kolbászrajongónak. A kolbászokat különböző stílusokban kérhetjük. Ezek mind olyan extra kiegészítők hozzáadását jelentik, amelyektől az ízhatás izgalmasabb lesz: zöldségek, szószok és más finomságok kerülnek a kolbászok mellé. És persze kolbászból is többféle közül választhatunk. Nézd meg, mit ettünk itt legutóbb, mikor meglátogattuk Rozinát.

Fagyi

A klasszikus Calippo, Kakusz, Magnum szentháromság helyett van egy sokkal jobb és egészségesebb ötletünk: Anjuna Ice Pops. Mesterséges adalékanyagoktól és állati összetevőktől mentes szuperegészséges jégkrémek, amiket két magyar srác, Szalay József és Szabó Milán hozott össze a budapesti fagyirangóknak. Az egészséges nem egyenlő az unalmassal, de ezt addig úgysem hiszi el nekünk senki, amíg meg nem kóstolta ezeket a jégkrémeket.

Ezt már olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ezekre figyelj, ha meztelenül főzöl! Igen, jól olvastad...

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...