A brit Cadbury’s Creme Egg a világ legnépszerűbb édességei közé tartozik, ám sokan nem tudják, pontosan miből is készül a krémes töltelék. Szerencsére egy TikTok-felhasználó válaszolt erre a kérdésre, mely rengeteg rajongót foglalkoztatott már évek óta.
A népszerű tojás - mely egyébként itthon is beszerezhető már néhány boltban - főleg húsvétkor, de néhány éve már egész évben kapható Nagy-Britanniában. 1963 óta gyártják.
Bár már 50 éve kapható ez a különleges csoki, az emberek a mai napig felteszik a kérdést: mi lehet az a fehér, ragacsos krém a gömb alakú édesség belsejében?
@abbeythefoodscientist Opening A Cadbury Creme Egg! The inside is a mixture of sugar, corn syrup, and water or what’s called fondant. #easter #candy #foodie #tiktokfoodie ♬ SpongeBob Squarepants Closing Theme - Bikini Bottom Band
Egy élelmiszer-tudományi szakértő, Abby elárulta, mégis miből készül a krém. A felhasználó szerint igazából cukor, kukoricaszirup és víz keverékéből áll, ez az, amit a cukrászatban fondantnak hívnak. Sajnos abból kiindulva, hogy a húsvéti finomságok nem éppen a legjobb minőségűek, nem meglepő, hogy a töltelék sem nagy kunszt.
Ezek is érdekelhetnek: