A Veganuár (illetve maga a vegánság) komoly kihívások elé támasztja a húsimádókat. Szerencsére már rengeteg alternatíva létezik, melyekkel helyettesíthetnek egy-egy élelmiszert, ha hiányzik nekik a húsíz, azonban a termékek legtöbbször eszméletlen drágák, és tartalmazhatnak olyan alapanyagokat, melyeket nem szívesen vinnének be a szervezetükbe.
Hálisten' van pár olyan klasszikus húsétel, melyet könnyedén, otthon, zöldségekből is elkészíthetünk, ilyen például a sült bacon, mely egy olcsónak mondható alapanyagból, sárgarépából is kivitelezhető vegán formában.
Nézzük, milyen alapanyagok kellenek a répabaconhöz:
2 nagy db sárgarépa, 2 ek olívaolaj, fokhagymapor ízlés szerint, füstölt pirospaprika ízlés szerint, 2 ek szójaszósz, só ízlés szerint, 1 evőkanál agávészirup (ízlés szerint)
Mutatjuk a lépéseket:
A répákat pucoljuk meg, és egy hámozó segítségével hámozzunk le róluk vékony szeleteket, amik a „bacon" alapját adják majd. Egy tálban keverjük össze a sót, a fokhagymaport, a füstölt fűszerpaprikát, a szójaszószt és az agavészirupot. Ízlés szerint lehet még ízesíteni.
@nosalty.hu Kedvenc reggeli?🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #vegan #carrotbacon @Hankusz Sara ♬ оригинальный звук - user5907221873516
A vékony répaszeleteket helyezzük a tálba, és hagyjuk a pácban kb. 10 percig. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd süssük ropogósra a répákat. A maradék páccal locsoljuk meg közben.
Szedjük ki egy tálra, és hagyjuk állni 1-2 percig, utána lesz igazán ropogós. Jó étvágyat!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezek a TikTokok is érdekelhetnek: