A répa, mely baconnek álcázza magát, és milyen jól teszi

A villásreggelik elengedhetetlen része a sült bacon, de hogy helyettesítsük ezt a Veganuár alatt, vagy ha egyáltalán nem eszünk húst? Íme egy egyszerű, de nagyszerű növényi alternatíva.

A Veganuár (illetve maga a vegánság) komoly kihívások elé támasztja a húsimádókat. Szerencsére már rengeteg alternatíva létezik, melyekkel helyettesíthetnek egy-egy élelmiszert, ha hiányzik nekik a húsíz, azonban a termékek legtöbbször eszméletlen drágák, és tartalmazhatnak olyan alapanyagokat, melyeket nem szívesen vinnének be a szervezetükbe.

A répa, mely baconnek álcázza magát, és milyen jól teszi

Hálisten' van pár olyan klasszikus húsétel, melyet könnyedén, otthon, zöldségekből is elkészíthetünk, ilyen például a sült bacon, mely egy olcsónak mondható alapanyagból, sárgarépából is kivitelezhető vegán formában.

Nézzük, milyen alapanyagok kellenek a répabaconhöz:

2 nagy db sárgarépa, 2 ek olívaolaj, fokhagymapor ízlés szerint, füstölt pirospaprika ízlés szerint, 2 ek szójaszósz, só ízlés szerint, 1 evőkanál agávészirup (ízlés szerint)

Mutatjuk a lépéseket:

A répákat pucoljuk meg, és egy hámozó segítségével hámozzunk le róluk vékony szeleteket, amik a „bacon" alapját adják majd. Egy tálban keverjük össze a sót, a fokhagymaport, a füstölt fűszerpaprikát, a szójaszószt és az agavészirupot. Ízlés szerint lehet még ízesíteni.

@nosalty.hu Kedvenc reggeli?🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #vegan #carrotbacon @Hankusz Sara ♬ оригинальный звук - user5907221873516

A vékony répaszeleteket helyezzük a tálba, és hagyjuk a pácban kb. 10 percig. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd süssük ropogósra a répákat. A maradék páccal locsoljuk meg közben.

Szedjük ki egy tálra, és hagyjuk állni 1-2 percig, utána lesz igazán ropogós. Jó étvágyat!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a TikTokok is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...