A popcorn, ami egyetlen egyszerű hozzávalótól lesz különleges

A pattogatott kukorica sokak kedvence, de így még lehet, hogy a legnagyobb rajongói sem próbálták!

A pattogatott kukorica remek választás, ha valamilyen sós ropogtatnivalóra vágyunk: kielégíti a nassolási vágyunkat, de egészségesebb, mint a zsírban sütött, sóban gazdag chipsek és hasonló nasik. (Persze csak akkor, ha nem öntjük nyakon rengeteg vajjal és sóval.) Ma ráadásul már számos ízben élvezhetjük a popcornt: létezik karamellás, baconos, cheddaros – gyakorlatilag bármilyen, amit csak megálmodunk. A TikToknak köszönhetően pedig most már egy egészen különleges változatot is élvezhetünk:

ez a citromos pattogatott kukorica!

A popcorn, ami egyetlen egyszerű hozzávalótól lesz különleges

A @leels_ nevű csatorna tiktokkere készítette el és tette ismertté az enyhén savanykás, sós, különleges popcornt – már 20 millióan nézték meg a videót!

Szerencsére ennek az elkészítését is bemutatja: lereszeli egy citrom héját, ad hozzá egy kis frissen őrölt himalájai sót, majd hozzáönti a frissen kipattogott, még forró kukoricaszemeket. Ezután még hozzáfacsarja egy fél citrom levét, kissé összekeveri a hozzávalókat, és kész is! Ha pedig még extrábbá tennénk az élményt, adhatunk hozzá frissen őrölt borsot is.

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai trükköket is érdemes ellesni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...