Óriási trend a TikTokon, pedig életveszélyes ez a mutatvány

A TikTok a sok táncos videó mellett rengeteg gasztrotartalommal van tele, amelyből rengeteg kimondottan hasznos. Most azonban egy olyan trend kezdett elterjedni, ami minden józan eszű ember és a szakértők szerint is életveszélyes lehet.

Imádjuk a TikTok konyhai praktikáit, de nem minden videó olyan ártalmatlan, mint a krumplihámozás vagy palacsintasütés. Az utóbbi időben egy újabb rendkívül veszélyes mutatvány kezdett el terjedni a platformon, aminél csak a szerencsén múlik, hogy épp nem torkollik tragédiába a kísérlet.

Óriási trend a TikTokon, pedig életveszélyes ez a mutatvány / Fotó: @trendychef_/TikTok

Ha a bundás Mars koncepcióját sem értetted már, akkor most jöhet a még nagyobb értetlenség: vannak, akik a forró olajat vízzel kombinálják. A vakmerő felhasználók kalcium- vagy nátrium-alginát segítségével egy vékony héjat hoznak létre, ami magában tartja a vizet, majd kenyérmorzsába forgatják a golyókat, hogy végül forró olajban ’kisüssék’ őket. Ez nem csak értelmetlen, hanem még veszélyes is, ép ésszel elég nehéz felfogni, hogy valakinek miként jut ilyen az eszébe, és hogy tűnhet ez jó ötletnek.

Ha a saját szemeddel látnád, mi történik, ha az olajba víz kerül:

A probléma a szakértők magyarázata – és a józan ész – szerint, hogy a sült ételeket általában több mint 200 fokon sütik, míg a víz forráspontja 100 fok. Ha ez megtörténik, a víz több mint 1500-szorosára nő meg. Ráadásul ez egy pillanat alatt megtörténik, ha a külső héj a forró olajtól megtörik, és az olaj érintkezik a tartalmával.

Ez gyakorlatilag egy óriási robbanást idéz elő az olajban, és hát nem túl szerencsés, hogy forró olaj fröccsen mindenhova, rád, a tárgyakra és a tűzhelyre.

Azonban nem a TikTok újítása ez a kísérlet, 2016-ban a YouTube-on egy Jonathan Marcus nevű ember próbálkozott hasonlóval. A TikTokon a @TrendyChef nevű felhasználó indította el az őrületet, aki az oldalát annak szentelte, hogy mindent kisüt, de nem meglepő módon, a videó már nem érhető el.


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...