Tigriscsíkos juhsóska, fodros zeller és szagos müge - fűszerkertté alakul a belváros!

Két napra a város legnagyobb fűszer- és gyógynövénykertjévé alakul át a Wild Flower Bar.

Thai bazsalikom, gyömbérmenta, illatos zsálya, tigriscsíkos juhsóska, fodros zeller, szagos müge, kamilla, cola, ruta, citromos kakukkfű, borágó, eukaliptusz, francia tárkony, rebarbara, rozmaring, turbolya... és a sort még hosszan tudnánk folytatni, mert annyi, de annyi minden lesz kapható egy belvárosi fűszer- és gyógynövénypiacon.

fotó: Jágity Fanni

Két napra a város legnagyobb fűszer- és gyógynövénykertjévé alakul át a Wild Flower Bar.

A növénykék közvetlenül egy dabasi termelőtől érkeznek majd, mert a szerbezők hisznek a “farm to table” szellemiségében, a hazai modern kertészek évtizedes tapasztalatában, kitartásukban, kemény munkájukban, és támogatják őket.

fotó: Jágity Fanni

Ha mindig is arra vágytál, hogy illatos fűszer- és gyógynövények lepjék el a konyhaablakodat, vagy ha a városi erkélyedet varázsolnád bio kiskertté, itt az idő! A fűszereket persze vidéki kertbe is kiültetheted. :) A választáshoz segítséget is biztosítanak a szervezők: mindenhez találsz majd útmutatót a gasztronómiai felhasználását illetve a gyógyhatását illetően.

fotó: Jágity Fanni

AzALMA Nomad Bakery-ben erre az alkalomra fűszer- és gyógynövényfókuszú menüvel is készülnek, hogy egyből meg is tudjátok kóstolni a kiválasztott fűszereket.

Herbal menü:

  • GREEN GARDEN PIE: zsályás-mentás pite, friss spárgával, zsengeborsóval és mozzarellával

  • HERBAL CAKES: sült kamillás vanília málnával, ropogós tésztában

  • MINI MADELEINE: egy csipet vaníliával és levendulával

  • BOTANICAL TEA: rozmaringos, mentás hibiszkusz tea, áfonyával

fotó: Jágity Fanni

Extra tipp: Vigyél magaddal plédet, hogy a bolt előtti téren tudjatok falatozni, piknikezni.

Mikor: május 15-16., kedd-szerda, reggel 9-től este 9-igHol: Wild Flower Bar és Alma Nomad Bakery, Budapest, Vitkovics Mihály utca 3., a Kamermayer tér sarkában, egymás mellettHost: Wild Flower Bar and ALMA NOMAD Bakery

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A "sellőtea" neked való, ha unod a szokásos fekete vagy zöld verziókat!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...