Ez az 51 étterem már biztosan bekerült a világ legjobbjai közé

Kihirdették a The World’s 50 Best Restaurants második ötven helyezettjének listáját.

Közzétették a The World’s 50 Best Restaurants idei bővített rangsorának 51-100-dik helyezettjét. A S.Pellegrino és az Acqua Panna prémium ásványvízmárkák támogatásával megvalósított rangos nemzetközi kezdeményezés ünnepélyes díjátadóját június 20-án rendezik meg Valenciában, ahol kihirdetik a lista első 50 helyezettjét is.

A világ legjobb éttermei: kihirdették a The World’s 50 Best Restaurants második ötven helyezettjének listáját 

 Az idei, 21. díjkiosztón öt kontinens éttermei mutatkoznak be.

A teljes rangsor egy több mint ezer fős, független szakértőkből, nemzetközileg elismert séfekből, gasztronómiai újságírókból és utazó ínyencekből álló testület szavazatai alapján áll össze.

Az 51-100-as lista számokban

  • A listán 12 új étterem szerepel 11 különböző városból, Quitótól és Panama Citytől egészen Isztambulig és Párizsig
  • Öt kontinens 22 régiójának éttermei képviseltetik magukat
  • A listára 15 helyszín került Ázsiából, 21 Európából, hat Észak-Amerikából, öt Dél-Amerikából és három a Közel-Keletről és Afrikából
  • Az újoncok közül a legelőkelőbb, 59. helyet a limai Mérito étterem kapta

Dél-Amerikából három új belépőt köszönthetünk, közülük a limai Mérito étterem érte el a legelőkelőbb, 59. helyezést. Észak-Amerika versenyző éttermei között idén nincs újonc, a visszatérők között a brooklyni Chef’s Table lett a legeredményesebb 61. helyezettként. A legnagyobb számban európai éttermek kerültek a listára, a négy új belépő közül pedig Enrico Barolini milánói étterme volt a legsikeresebb a 85-ik hellyel. Közép-Kelet és Észak Afrika csak tavaly kapcsolódott be a versenybe, de idén ismét új indulóval, a dubai-i Ossiano-val (87. hely) bővült a régió. Ázsia 15 rangsorolt étterme között három újonc kapott helyet, amelyek közül a bangkoki Nusara ért el figyelemre méltó, 74. helyezést. Az 51-100-as ranglista élére egy tokiói étterem került, a Narisawa.

 Örömmel látjuk, hogy mennyi új helyszín került fel a bővített listára. A rangsorolt éttermek mindegyike kiváló gasztronómiai élményt kínál és kiemelkedő vendéglátói minőségről tesz tanúbizonyságot. Szívből gratulálunk minden résztvevőnek, mindig megtisztelő feladat elismerni a sikerek mögött álló csapatok odaadó munkáját. Már nagyon várjuk, hogy együtt ünnepelhessünk a rangsorolt éttermek képviselőivel díjátadó ceremóniánkon, Valenciában

– mondta el William Drew, a The World’s 50 Best Restaurants tartalomért felelős igazgatója.

A szavazás menete

A The World’s 50 Best Restaurants idei listája az 1080 főt számláló, nemzetközi szakértőkből és világutazó ínyencekből álló Akadémia tagjainak szavazatai alapján állt össze. A testület összesen 27 különálló régióra oszlik világszerte, egyenként 40 tagú, összetétele pedig nemek szerint is kiegyensúlyozott. A szavazási folyamatra az esemény egyetlen szponzorának sincs hatása. A listát a Deloitte professzionális tanácsadó cég vizsgálja felül, beleértve az 51-től 100-ig tartó rangsort is, amely garantálja az eredményül kapott rangsor integritását és hitelességét.

Eredményhirdetés

Az élő közvetítés 20:40-kor kezdődik, amely során a lista kihirdetése mellett további díjakat is kiosztanak

A világ 50 legjobb éttermének 2023-as rangsorát Valencia kikötővárosában, ünnepélyes díjátadón jelentik be június 20-án, kedden, amelyet az esemény Facebook és Youtube oldalán követhet élőben a nagyközönség.

Az élő közvetítés 20:40-kor kezdődik, amely során a lista kihirdetése mellett további díjakat is kiosztanak.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...