A tevetej az új csodakaja

Hogy mitől csodakaja egy élelmiszer, azt nehéz megmondani. Valószínűleg nagy médiafelhajtás és divattrendek kellenek hozzá, és nem árt, ha egy pici egzotikum is felbukkan.

Állítólag olyan az íze, mint a rendes tehéntejé, csak picit sósabb. Mintha egy sósperecet dobott volna valaki a standard bolti tejben. Viszont sok tekintetben értékesebb, és nemcsak azért mert nehezen beszerezhető és egzotikus. Gondoljunk csak bele, a tevebébik ezen élnek a sivatag kellős közepén, szóval valamit csak kell tudnia.

A beduinok évszázadokig tevetejen éltek, állítólag sokkal több szervezet számára feldolgozható kalciumot tartalmaz, mint bármilyen más tejtípus, sőt a tehéntejnél háromszor több C-vitamint is magában hordoz. Emellett a városi legendák szerint a sebhelyek gyógyulási idejét is lerövidíti. Sőt több kultúrában afrodiziákumként is használják. Persze, ahogy lenni szokott valószínűleg nem egy mindenre megoldásként szolgáló csodaelixirről van szó, de én pusztán merő kiváncsiságból kipróbálnám!

(via Globalpost.com)

Legújabb receptek

Rakott spenótos palacsinta

Dupla spenóttal (a tésztába és a töltelékbe is kerül), rengeteg sajttal és még több besamelmártással csábít jóllakásra ez a rakott palacsinta. A friss zöld levelekből egyszerű, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!