Tésztaételek tavaszra

A tavasz legszuperebb tésztakajáihoz adunk ihletet és ötletet! Ha szeretted volna egyszer kipróbálni a tésztakészítést is, akkor tarts velünk, a cikkből minden kiderül!

Juhtúrós conchiglie

Ricottás conchigliet szerettem volna készíteni, de Fehérváron nem lehet kapni ricottát. Utólag rájöttem, hogy juhtúróval finomabb és olcsóbb is. Nagyon szeretem az olasz ételeket, enni ...

Nagyon itt volt már az ideje, hogy a fránya tavasz hallasson magáról és ne csak fényképekről idézzük fel, milyen is az, amikor rügyeznek a fák. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ilyenkor valósággal rávetem magam a friss, könnyű, nyers zöldségekkel készült ételekre: a medvehagymát ipari mennyiségben fogyasztom, de a saláták, spenót, retekfélék, újhagyma, spárga sem ússzák meg a betakarítást. Nagy gondot okoz viszont, hogy nem szeretném agyonfőzni ezeket az első, nap érlelte terméseket, hanem minél kevesebb hőkezeléssel fogyaszthatóvá tenni. A saláták már unalmasak, ezért ilyenkor új tésztaételeket találok ki, mert ezer és ezer variációja létezik az így készülő, zsenge fogásoknak.

Tavaszidéző vacsorák >>

Spagetti al lemone

Mennyei, mennyei, mennyei!  Hűűűű, de finom volt ez, szinte nem is tudtam abbahagyni. :)  Talán furcsán hangzik ez a citromos tésztára, de bizton állítom, hogy ilyen letisztult, ...

Citromos spagetti

Tegnap este láttam ezt a receptet a tv-ben. Mivel húgom olasz síútjának  köszönhetően a hűtőnkben lapult egy darabka parmezán sajt, nagyon megörültem és gyorsan ki is próbáltan. ...

Cukkinis carbonara

Már feltöltöttem a receptet, amikor látam, megjelent mástól. Először természetesen arra gondoltam, megkérem a szerkesztőket, ne tegyék fel ezt. De végigolvastam és hagyom. Mert kicsit ...

Brokkolis-gombás lasagne

Az örök kedvenc!! Legyen szó bármilyen tésztáról, bármilyen szósszal, mártással, raguval... Nálam minden formában nyerő! Anno komoly küzdelmet folytattam a párommal, aki még a ...

Azt hinnéd, a házilag gyúrt tészta nagy meló és semmi kedved a konyhában roskadozni órákon át? Szerencsére erre nem is lesz szükség! Egyszerre készíts több adag nyers tésztát, amit aztán lefagyaszthatsz, hogy később bármikor előkaphasd, ha éppen pastára fáj a fogad! Nem is kell más, mint fél kiló liszt, amit szitálj át, mielőtt felhasználnád és ehhez adagolj fokozatosan öt tanyasi vagy bio tojást. Most jöhet a karmunka: az izomláz esete simán fennáll, egészen addig kell gyúrni, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz a tésztagombóc. Ki is száríthatod, felhasználhatod azonnal, frissen vagy mehet egy része a fagyasztóba. Ez a tészta lasagnéhoz is kitűnő, amiből spenótos, fetás biztosan készül majd (valódi fetát nagyobb keleti fűszerboltokban kaphatunk), de lucullus paradicsomkonzervből és friss bazsalikommal hosszan főzve is készülhet a mártás. A tejszín az egyik legjobb barátod lehet, ha a friss zöldségeket megőriznéd eredeti állapotukban: gomba, petrezselyem, medvehagyma, újhagyma, mind elviselik maguk mellett a zsíros tejterméket a tésztán.

Hozd előre a nyarat! >>

Spenótos-juhtúrós tészta

A tésztás ételek gyorsan kész vannak, változatosak, és tökéletesek egy mozgalmas nap során. Mivel vár ránk egy hosszúhétvége, így a munkában kicsit felsűrűsödnek a tennivalók, és ...

Juhtúrós conchiglie

Ricottás conchigliet szerettem volna készíteni, de Fehérváron nem lehet kapni ricottát. Utólag rájöttem, hogy juhtúróval finomabb és olcsóbb is. Nagyon szeretem az olasz ételeket, enni ...

Gombás tagliatelle

Könnyű, gyors és mennyei eledel, a tálalásnál hozzáadott "extrákkal" válik kicsit izgalmasabbá az ételünk.  Gazdagíthatjuk természetesen különböző erdei gombákkal, de ez a ...

Az én kedvencem egyébként a taglietelle. Nem mondom, hogy sikerül tökéletesen reprodukálnom az eredetit, de nagyon igyekszem. A tésztát nagyon vékony, egy milliméteres vastagságúra kell nyújtani, úgy lesz igazán finom. S ha a zöldségeket roppanósra szeretnénk hagyni, blansírozzuk meg őket a tésztával való házasításuk előtt: négy-öt percre pottyantsuk őket forró, lobogó, sós vízbe, majd szűrőlapát segítségével helyezzük át jeges vízbe. Ha akarjuk, hús is mehet az ételünkbe: csirke-, pulyka vagy legjobb esetben kacsamell passzolnak hozzájuk leginkább, zsíros falatokkal ne nagyon próbálkozzunk, kivéve, ha kifejezetten olyan ételt készítünk, pl: spaghetti puttanesca. Nem kell félni a tésztától, hálás alapanyag, főleg, ha az ízlésünknek megfelelően készítjük, a jó idő beköszöntével nem is kell más ebédre vagy vacsorára (na jó, egy pohár bor azért még biztosan belefér).

Pesto alla Genovese tagliatelle-vel

Két percig süt a nap, és már nyarat generálnék. A piac ma reggel tele volt illatos, dús fűszernövényekkel, nem állhattam meg, hogy ne szerezzek párat. A bazsalikom levelek olyan zöldek ...

További tésztaételek között itt válogathatsz >>

A Dobd össze! rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...