Spenótos-paradicsomos bucatini recept
Csak a szokásos
Sajtos, túrós, grízes, mákos, diós, káposztás, krumplis. Ezek a hagyományos tésztakedvenceink! Ha nem eszel tejterméket, akkor az első kettőhöz csak némi variálás árán juthatsz hozzá – például tofuval, szójából vagy növényi alapanyagokból készített termékekkel. Ha a tojás sem szerepel az étlapodon, akkor pedig a tojásmentes tészták jelenthetik számodra a megoldást!
Ínyenceknek
Persze nem kell leragadnunk a szokásos fogásoknál! A különböző tésztákhoz remekül illik a pesto vagy a különböző idényzöldség, a tavasz finisében a spenót, a paradicsom, a paprika, a borsó, a cukkini, a póré, az újburgonya jöhet elsősorban számításba.
Tipp
Ha magadnak készíted a tésztát, már azt is ízesítheted, színezheted! A spenóttól zöld, a paradicsomtól piros lesz a házi tésztád!
Tavaszi zöldhagymás-mascarponés fusili recept
Édesem
A tészta ráadásul nemcsak sós vagy pikánsan fűszeres lehet, hanem édes is! A már említett desszertnek is beillő mákos, diós, grízes trión kívül lehet kakaós, lekváros vagy nutellás is, nem beszélve a gombócokról, derelyékről, nudlikról. De ez már egy másik történet...