Így spórolhatsz rengeteget az energiával tésztafőzés közben

Sok olasz szakács szemöldöke szaladt fel egy olasz fizikus tippje miatt, aki szerint nem kell a tésztafőzés egész ideje alatt bekapcsolva tartani a tűzhelyet.

Az olasz Nobel-díjas fizikus, Giorgio Pariasi egy sokakat érintő problémára talált megoldást. Az energiaárak globálisan nőnek, a fogyasztást pedig mindenki a magad módján, okosabb praktikákkal igyekszik visszafogni. Pariasi olasz módra egy tésztafőzéssel kapcsolatos praktikát osztott meg, melynek hallatán sok olasznak felszaladt a szemöldöke.

Így is jó lesz a tészta!

Gázt és áramot is spórolhatsz akkor, ha a tészta főzésénél fedőt is használsz, a víz felforrása után pedig egyszerűen lekapcsolod a tűzhelyet, majd a fedőt rárakod az edény tetejére.

Így legalább 10 perccel kevesebb ideig kell használni a tűzhelyet, a forró vízben és a gőzben pedig ennyi idő alatt simán megpuhul a tészta.

Bár a fizikus tippjében sokan kételkedtek, egy másik neves olasz kémikus, Dario Bressanin kiállt a tipp mellett, mondván, nem a bugyogó víztől, hanem a leadott hőtől puhul meg a tészta. A La Cuccina Italia azt írja, a módszerrel a főzésre fordított energia(számla), ezzel együtt pedig a szén-dioxid-kibocsátás 47 százaléka megspórolható.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Gyors sárgatúró

Felvidéken, ahol felnőttem, soha nem hiányozhatott a húsvéti asztalról. Akkori emlékeim szerint órakig kavargattuk lassan és kb. 15 tojásból készítettük. Szeretek sütni-főzni. De ha ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!