Ennek az apró lépésnek a kihagyása hízáshoz vezethet a diéta alatt

Ha szeretnéd, hogy sikeres legyen a diétád, akkor ezt a lépést semmiképpen ne hagyd ki, ha tésztát készítesz.

Egy sikeres diéta rengeteg dolgon múlik, és nem kevés buktatója lehet. Ráadásul sok ezek közül apróságnak tűnhet, és nem is gondolnánk, hogy akár még hízáshoz is vezethet diétánk során. Egy személyi edző most egy ilyen, gyakran hízást eredményező bakiról rántotta le a leplet.

Ennek az apró lépésnek a kihagyása hízáshoz vezethet a diéta alatt

Aprócska hiba csak

A tészták nagyon sokáig tiltólistán szerepeltek a fogyókúrázók életében, manapság azonban már léteznek jóval megengedőbb étrendek is - igaz, ezek is inkább durumtésztát, lencsetésztát vagy éppen barnarizstésztát ajánlanak. Ami viszont egyáltalán nem mindegy, az az, hogy mennyi kerül ezekből a tányérra!

Lemon pasta

A Veganuár alkalmából egy vegán, könnyed receptet szerettem volna készíteni. Így esett a választás a citromos tésztára, amelynek frissítősen savanykás íze teljes erővel indítja be a ...

Tom Hull személyi edző a TikTokra töltött fel egy videót, melyben elárulta, hogy sokan a tészta főzésekor követik el a hibát. Szerinte ugyanis a legtöbben nem olvassák el, hogy a száraztésztából mennyi kész tészta lesz, vagyis pontosan mekkora egy adag, és az mennyi kalóriát (vagy szénhidrátot) tartalmaz.

Itt a csomagolás azt írja, hogy 75 gramm száraztésztából általában 180 gramm főtt tészta készül. Valószínűleg sokan nem olvassák el ezt a részt, és egyből arra a részre ugranak, ahol az áll, hogy 180 gramm 286 kalóriát jelent

– mondja videójában.

Sokan azt gondolják, hogy 180 gramm száraztészta 286 kalóriának felel meg, pedig a valóságban ez a szám 75 grammra vonatkozik, ezáltal sokan jóval több kalóriát visznek be, mint szeretnének.

Forrásunk volt.


Még több tipp, hogy sikeres legyen a diétád:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...