Ezt gondolják a magyar nők a testükről

Egy friss felmérésből kiderült, hogy a magyar nők cseppet sincsenek megelégedve a testükkel.

Egy magyar startup idén nyáron online felmérésbe kezdett, hogy kiderítse, milyen a magyar nők viszonya a saját testükhöz. Kérdőívüket több mint 7500-an töltötték ki, és az eredmények igen elkeserítőek.

Ezt gondolják a magyar nők a testükről

A kérdéssor első fele egyszerű, igen-nem kérdésekből áll, a második részében azonban az 1995-ös Testi Attitűdök Tesztje (BAT) alapján készült. A kutatásból kiderült, hogy a kitöltők több mint fele nem szeret a tükörbe nézni, és közel azonos arányban gondolják úgy, hogy nem szépek.

A válaszadók kevesebb mint fele úgy gondolja, hogy testük akadályozza őket a randizásban vagy ismerkedésben, ennek ellenére a megkérdezettek több mint fele utasított már vissza szexuális közeledést, mert nem érezte elég vonzónak magát.

Van azonban egy jó hír is: a kitöltők több mint 90 százaléka szerint a testük megérdemli a szeretetet.

Forrásunk volt.


Még több az egészséges testképhez:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...