Természetes házi tisztítószerek, amik most jól jönnek a konyhába (is)

Az ecetet sokféleképpen felhasználhatod, többek között a lakás tisztítására is. Mutatunk pár természetes ecetes tisztítószert, imádni fogod.  

A tisztítószereknek a gyorsan és agresszíven terjedő koronavírus-járvány miatt most kiemelt szerepe van. Mindenképpen használj fertőtlenítőt az otthonod minden zegzugában, majd törölj át mindent még plusz fertőtlenítőszerrel.
Az ecettel például nagyon friss illatú és hatásos házi tisztítószert kreálhatsz az otthonodban.
Az ecet az egyik olyan dolog, ami minden háztartásban megtalálható, a konyhán és a főzésen kívül folttisztításban, fehérítésben, ablakmosásban is a segítségedre lehet.
A szakemberek szerint a leghatékonyabb tisztítószer, ha az oldat fele ecetet, másik fele vizet tartalmaz, de hogy még jó illata is legyen, hozzátehetsz gyümölcshéjat, gyógynövényt vagy illóolajat. Tedd egy szórófejes üvegbe, rázd össze, és egy hétig hagyd állni.

Citromhéj és rozmaring

Két vagy három darab citrom héját és néhány rozmaringszárat adjunk az ecetes-vizes oldatunkhoz. Ettől nemcsak finom illat lesz, de a gyümölcssav extra tisztító tulajdonságokkal is rendelkezik, tökéletes a makacs foltokhoz, szóval elsősorban a konyhában vesd be.

Borsmenta és narancshéj

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...