Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
Az antioxidánsok királyának tartják a karotinoidokat (karotint, likopint, luteint), amelyek számos zöldségben és gyümölcsben megtalálhatók. Ha valaki rendszeresen végigeszi a piaci standok kínálatát, valószínűleg nem is lesz hiánya belőlük. Kevesen tudják: az erélyes nyári napsugarak hatására keletkező, a szervezetet és a bőrt károsító szabadgyököket antioxidánsokat tartalmazó ételekkel is közömbösíteni lehet!
Nem mindig találok itthon salátának valót. E három összetevő azonban szinte mindig fellelhető nálunk. Mielőtt ezt először egy tálba aprítottam volna, azelőtt mi is a reszelt ...
Egy alternatíva, arra az esetre, ha éppen nem főzeléket szeretnénk készíteni a spenótból. Hipp-hopp összedobható ebéd vagy vacsora kerekedhet a spenótlevelekből, számtalan módon ...
Ez itt egy erőt és fiatalságot adó reggeli ital receptje. A gyümölcs reggelenként felfrissíti a lelket, felvértezi a szervezetet.
A paradicsomban lévő likopin védi és feszessé ...
Edd magad barnára!
Az egyik a spenót, amely nemcsak karotinban gazdag, hanem nagy mennyiségű klorofillt is tartalmaz, s a szabadgyökök mutagén hatása ellen jelentősnek tartják.
A másik zöldségféle a sárgarépa. Napi 1 kis pohár sárgarépalével nemcsak fényvédő antioxidánshoz, hanem ép hámrétegű, egészséges bőrhöz és kellemes sárgásbarna színhez is juthatunk.
Ha a paradicsomot és a répát növényi olajon kissé megpároljuk, akkor intenzívebben érvényesülnek a bennük lévő bőrvédő anyagok. Ráadásul, ha friss petrezselymet is adunk a készételhez, akkor a hatás szinte tökéletesnek mondható. A fényvédelem szempontjából ugyanis a C-vitaminnak is fontos szerepe van.
Nagyon sűrű, krémes, hideg napokon igazán átmelegít.
Olyanok is kipróbálhatják, akik egyébként nem szeretik a sárgarépát - ennek a levesnek ugyanis a végén alig van sárgarépa ...
Amíg a padlizsánkrém szezonja nem jön el, ezzel a krémmel dobom fel a pirítósokat. Már a színétől jó kedvem lesz, és akkor még meg se kóstoltam :)
A spenót és a répa ezen kívül jelentős cinkforrás is
Miért olyan fontos ez? A cink és a C-vitamin bizonyos aminosavakkal együtt elősegítik a sérült kötőszövet újraképződését. Ha túlzásba vittük volna a napozást, nem árt, ha bőségesen rendelkezésünkre áll ez az anyag is.
Rendkívül szeretem így is a sütőtököt.
Még véletlenül sem szabad, ha már ilyenképp isszuk, megsütni, vagy megfőzni! Mert a hőkezelés során az összes vitamin elszáll ...
Hagyományos étel, új névvel. Az Estiskola receptversenyére beküldött recept.
A spenót az egyik legrégebben termesztett zöldségnövény, a Közel-Keleten már a VIII-IX. században ...
Idén kilencedik alkalommal, ismét megrendezésre kerül az Olasz Gasztronómiai Világhét, ami egy héten keresztül, november 16-22 között kínál izgalmasabbnál izgalmasabb programokat világszinten 102 országban, köztük hazánkban is.
Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Fenséges húsételek, melyek megérik a beléjük fektetett időt és energiát. Ebédre és vacsorára is tökéletes választás mind, és még köreteket is ajánlunk hozzájuk!
Te is teljesen rákattantál a dubai csokira és szívesen elkészítenéd otthon? Az egyik hazai áruházlánc máris lecsapott a lehetőségre, hogy náluk szerezd be a hozzávalókat.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...