A természet müzlije egy újabb elem azon a hosszan kígyózó listán, amit a TikTok videómegosztó-oldalról vettünk fel mindannyian a receptkönyvünkbe. Akár pillanatok alatt népszerűvé válhat itt egy önmagában szerény, otthoni fogás, amit aztán a fél világgal együtt hírességek és közemberek készítenek, kóstolnak és imádnak. A kis ötletek rendszeresen nagyot szólnak, ez a természet müzlijére is igaz, ami teljesen átírja majd a reggelizési szokásainkat.
Milyen müzlije van a természetnek?
Amikor a müzlire gondolunk a szemünk előtt nem valószínű, hogy egy nagy tál piros-lila-kék színű gyümölcs jelenik meg. Ugyanis a természet müzlije nem más, mint egy marék bogyós, összekeverve, majd nyakon öntve kókuszvízzel.
Semmi gabona, semmi extra cukor vagy színezék: ez a látványos reggeli olyan egyszerű, hogy szinte fáj, hogy nem nekünk jutott előbb eszünkbe.
Rendszeresen szó van arról, hogy a napunk legelső étkezését egészségesebbé kell tennünk. Kevesebb feldolgozott alapanyag és cukor, több természetes hozzávaló, mint például gyümölcs kell bele. Ez a reggeli tulajdonképpen ennek az elgondolásnak a kiteljesedése: hiszen van-e egészségesebb, mint egy nagy tál gyümölcs?
A víz az nem tej
A bogyós gyümölcsök szezonja még talán kitart pár hétig, így az egyetlen hozzávaló, ami fejtörést okozhat ebben a szörnyen bonyolult és hosszú receptben, az a kókuszvíz.
A kókusztejjel valószínűleg már találkoztunk: ez a dobozban vagy konzervben árult termék inkább főzésre vagy italokhoz használható, a tehéntej pótlására alkalmas ital.
Ezzel szemben a kókuszvíz egy átlátszó folyadék, ami a zöld, még nem teljesen érett kókuszdió belsejében található. Íze kellemes, természetesen és enyhén édeskés. Ezek a tulajdonságai mind tökéletessé teszik ahhoz, hogy felhasználjuk a müzlinkben.
A reggeli, amiből szenzáció lett
Ezen a ponton feltehetjük a kérdést: de miért lett ennyire népszerű egy tál kókuszos gyümölcs? Nos, a recept eredeti feltöltője, Sherwayne Mears legszebb álmaiban sem gondolta volna, hogy ilyen nagy hatással lesz az internetes világra. Az amerikai TikTok-felhasználó elsősorban gasztronómiával foglalkozik, ilyen tartalmakat tölt föl a közösségi oldalra.
Mindig is imádtam a bogyókat és leveleket
- mondta a blogger. Elmondása szerint az ötlet "csak úgy" eszébe jutott, amikor egyik este a másnapi reggelijén gondolkozott. Ekkor még ő sem gondolta volna, hogy egy kis idő elteltével a hírességek is az ő receptjét fogják próbálgatni.
A müzli ugyanis leginkább annak köszönheti népszerűségét, hogy az amerikai énekesnő, Lizzo is elkészítette, majd a kóstolásról feltöltött egy videót. 13 milliós követői tábora pedig természetesen nem tudott ellenállni a bogyós csodának, a többi pedig már történelem.
Nemcsak híres, egészséges is
Amit Mears is nagyon hangsúlyozott, hogy a müzli elfogyasztása rengeteg energiát adott neki. Ez valószínűleg azzal magyarázható, hogy a reggeli nagyon könnyed, nem terheli le a gyomrot, ezen felül pedig tele van C-vitaminnal és antioxidánsokkal (ezt főleg a bogyósoknak köszönhetjük), kalóriaszintje is viszonylag alacsony.
Ez kell a müzlihez: 3 dkg áfonya, 4 dkg eper, 2 dkg málna, 0.5 db gránátalma vagy bármilyen más bogyós gyümölcs, 330 ml kókuszvíz, 1 marék jégkocka
Így készítsd el
A gyümölcsöt tisztítsuk meg, majd tegyük egy mélyebb tálkába. Helyezzünk a bogyók mellé néhány jégkockát is, ettől hűsítőbb lesz a reggelink.
Öntsük a kókuszvizet a tál tartalmára, és a müzli készen is áll a kanalazásra. Jó étvágyat!
A természet müzlijének teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Recept és fotók: Hering András
Fantasztikus ízek és látvány, ezek a receptek csak rád várnak: