A természet müzlije, ami egy maratonnyi energiát adott Lizzónak és a fél TikToknak

Időnként jön egy-egy recept, ami egyszerűségével képes térdre kényszeríteni az egész internetet. Most is megtörtént a csoda: egy észbontóan friss és újító reggeli étel született, amit sokan a „természet müzlijének” kereszteltek el. De vajon miért?

A természet müzlije egy újabb elem azon a hosszan kígyózó listán, amit a TikTok videómegosztó-oldalról vettünk fel mindannyian a receptkönyvünkbe. Akár pillanatok alatt népszerűvé válhat itt egy önmagában szerény, otthoni fogás, amit aztán a fél világgal együtt hírességek és közemberek készítenek, kóstolnak és imádnak. A kis ötletek rendszeresen nagyot szólnak, ez a természet müzlijére is igaz, ami teljesen átírja majd a reggelizési szokásainkat.

A természet müzlije, ami egy maratonnyi energiát ad reggel | fotó: Hering András

Milyen müzlije van a természetnek?

Amikor a müzlire gondolunk a szemünk előtt nem valószínű, hogy egy nagy tál piros-lila-kék színű gyümölcs jelenik meg. Ugyanis a természet müzlije nem más, mint egy marék bogyós, összekeverve, majd nyakon öntve kókuszvízzel.

Semmi gabona, semmi extra cukor vagy színezék: ez a látványos reggeli olyan egyszerű, hogy szinte fáj, hogy nem nekünk jutott előbb eszünkbe.

Rendszeresen szó van arról, hogy a napunk legelső étkezését egészségesebbé kell tennünk. Kevesebb feldolgozott alapanyag és cukor, több természetes hozzávaló, mint például gyümölcs kell bele. Ez a reggeli tulajdonképpen ennek az elgondolásnak a kiteljesedése: hiszen van-e egészségesebb, mint egy nagy tál gyümölcs?

A víz az nem tej

A bogyós gyümölcsök szezonja még talán kitart pár hétig, így az egyetlen hozzávaló, ami fejtörést okozhat ebben a szörnyen bonyolult és hosszú receptben, az a kókuszvíz.

A kókusztejjel valószínűleg már találkoztunk: ez a dobozban vagy konzervben árult termék inkább főzésre vagy italokhoz használható, a tehéntej pótlására alkalmas ital.

Ezzel szemben a kókuszvíz egy átlátszó folyadék, ami a zöld, még nem teljesen érett kókuszdió belsejében található. Íze kellemes, természetesen és enyhén édeskés. Ezek a tulajdonságai mind tökéletessé teszik ahhoz, hogy felhasználjuk a müzlinkben.

Piros bogyós gyümölcsök és kókuszvíz a müzliben | fotó: Hering András

A reggeli, amiből szenzáció lett

Ezen a ponton feltehetjük a kérdést: de miért lett ennyire népszerű egy tál kókuszos gyümölcs? Nos, a recept eredeti feltöltője, Sherwayne Mears legszebb álmaiban sem gondolta volna, hogy ilyen nagy hatással lesz az internetes világra. Az amerikai TikTok-felhasználó elsősorban gasztronómiával foglalkozik, ilyen tartalmakat tölt föl a közösségi oldalra.

Mindig is imádtam a bogyókat és leveleket

- mondta a blogger. Elmondása szerint az ötlet "csak úgy" eszébe jutott, amikor egyik este a másnapi reggelijén gondolkozott. Ekkor még ő sem gondolta volna, hogy egy kis idő elteltével a hírességek is az ő receptjét fogják próbálgatni.

A müzli ugyanis leginkább annak köszönheti népszerűségét, hogy az amerikai énekesnő, Lizzo is elkészítette, majd a kóstolásról feltöltött egy videót. 13 milliós követői tábora pedig természetesen nem tudott ellenállni a bogyós csodának, a többi pedig már történelem.

Az amerikai popsztár, Lizzo és a fél TikTok is a hatása alá került a Nature's cerealnak keresztelt gyümölcsreggelinek | fotó: Hering András

Nemcsak híres, egészséges is

Amit Mears is nagyon hangsúlyozott, hogy a müzli elfogyasztása rengeteg energiát adott neki. Ez valószínűleg azzal magyarázható, hogy a reggeli nagyon könnyed, nem terheli le a gyomrot, ezen felül pedig tele van C-vitaminnal és antioxidánsokkal (ezt főleg a bogyósoknak köszönhetjük), kalóriaszintje is viszonylag alacsony.

Ez kell a müzlihez: 3 dkg áfonya, 4 dkg eper, 2 dkg málna, 0.5 db gránátalma vagy bármilyen más bogyós gyümölcs, 330 ml kókuszvíz, 1 marék jégkocka

Így készítsd el

A gyümölcsöt tisztítsuk meg, majd tegyük egy mélyebb tálkába. Helyezzünk a bogyók mellé néhány jégkockát is, ettől hűsítőbb lesz a reggelink.

Öntsük a kókuszvizet a tál tartalmára, és a müzli készen is áll a kanalazásra. Jó étvágyat!

Ezt a receptet ki kell próbálod! | fotó: Hering András

A természet müzlijének teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók: Hering András


Fantasztikus ízek és látvány, ezek a receptek csak rád várnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...