Terjed a csótányból készült kenyér - nézd, így készül!

Olcsó, fehérjedús, gyártáskor alig termel élelmiszerfelesleget, és igen tápláló, mi az? Csótányból készült kenyér!

Mit szólnál, ha a világ kenyérgyártása szépen lassan, évek alatt, fokozatosan, de biztosan áttérne arra, hogy világszerte elérhető, olcsó, mégis kiválóan tápláló, fehérjedús, és végeredményben finom pékárut készítsen - csótányokból? A videóban bemutatott brazil laborban épp ezen fáradoznak, és úgy fest, sikerrel.

Ha sima kenyeret sütnél:

Rozsos-lenmagos kenyér

Pár évvel ezelőtt kaptam egy kenyérsütőgépet. Eleinte sokat használtam, aztán az itt található kenyérreceptek hatására megpróbáltam sütőben megsütni a kenyeret. A különbség ...

A videóból kiderül, hogy a csótányokból készült kenyérnek átlagosan 23%-kal több a fehérjetartalma, mint hagyományos társainak. Az eljáráshoz egy speciális csótányfajta szükséges, latin nevén nauphoeta cinerea, amiket külön tenyésztenek, aztán porrá zúznak, és a kenyér alapanyagaihoz kevernek. A hölgy szerint mogyorós-gesztenyés ízük van, de a kész kenyér zamatát kevéssé befolyásolják. Az élő állatok tartásához, felhasználáshoz képest ezen rovarok tenyésztése és a belőlük készült ételek előállítása jóval kevesebb élelmiszerpazarlást jelent, emellett nagyon olcsó, sokak számára elérhető proteinforrásként is funkcionálnak.

TE kipróbálnád? NÉZD - így készül a csótánykenyér:

És ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...