Terjed a csótányból készült kenyér - nézd, így készül!

Olcsó, fehérjedús, gyártáskor alig termel élelmiszerfelesleget, és igen tápláló, mi az? Csótányból készült kenyér!

Mit szólnál, ha a világ kenyérgyártása szépen lassan, évek alatt, fokozatosan, de biztosan áttérne arra, hogy világszerte elérhető, olcsó, mégis kiválóan tápláló, fehérjedús, és végeredményben finom pékárut készítsen - csótányokból? A videóban bemutatott brazil laborban épp ezen fáradoznak, és úgy fest, sikerrel.

Ha sima kenyeret sütnél:

Rozsos-lenmagos kenyér

Pár évvel ezelőtt kaptam egy kenyérsütőgépet. Eleinte sokat használtam, aztán az itt található kenyérreceptek hatására megpróbáltam sütőben megsütni a kenyeret. A különbség ...

A videóból kiderül, hogy a csótányokból készült kenyérnek átlagosan 23%-kal több a fehérjetartalma, mint hagyományos társainak. Az eljáráshoz egy speciális csótányfajta szükséges, latin nevén nauphoeta cinerea, amiket külön tenyésztenek, aztán porrá zúznak, és a kenyér alapanyagaihoz kevernek. A hölgy szerint mogyorós-gesztenyés ízük van, de a kész kenyér zamatát kevéssé befolyásolják. Az élő állatok tartásához, felhasználáshoz képest ezen rovarok tenyésztése és a belőlük készült ételek előállítása jóval kevesebb élelmiszerpazarlást jelent, emellett nagyon olcsó, sokak számára elérhető proteinforrásként is funkcionálnak.

TE kipróbálnád? NÉZD - így készül a csótánykenyér:

És ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a sajátkészítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!