Teríts a szabadban!

Mindenkit arra szeretnénk buzdítani ezzel a cikkel, hogy lépjünk ki a megszokott szürke hétköznapokból, fogjuk meg a reggeli kávénkat és vonuljunk ki a szabadba!

Fotó: flickr - Can i offer a cup of coffe? by Kalexanderson

Az időjárás nem mindig kedvez, van, hogy az időnk nem engedi, máskor meg arra hivatkozunk, hogy nincs hova kiülnünk. Pedig ha egy kicsit körbenézünk, találhatunk itt-ott egy kis zöld területet, ahova kitelepedve, jobban indíthatjuk a napot. Elég a kifogásokból!

Tavasz mediterrán hangulatban >>

Fotó: flickr - picnic by notarim

Azoknak, akiknek van egy csöpp erkélyük vagy teraszuk, javasoljuk, hogy vonuljanak ki egy tálcával, és fogyasszák el ott a reggelijüket. Meg fogunk lepődni, hogy milyen üdítő és vérpezsdítő, ha ilyen programmal kezdjük a napot!

Reggeli, hogy jól induljon a nap >>

Fotó: flickr - breakfast by Nic_las

Nem kell óriási energiákat fektetnünk valamiféle csodareggelibe. Itt nem ez a lényeg. Már egy péksütit is szívesebben fogyasztunk majd el, ha a korai napsütésben tesszük. Mutatunk néhány receptet, amelyek ideálisak lehetnek egy reggeli étkezéshez.

3 kényeztető reggeli menü >>

Gyors, tojásos reggelik

Bárhogyan is készítjük el, gyors és tápláló napindító étkezés lehet a tükör-, lágy- vagy buggyantott tojás. Egy croque monsieur is remek választás lehet, hogy szebben induljon a délelőttünk. Igaz, kevesen tehetik meg, hogy hosszasan reggelizzenek egy kiadósat, de ha máskor nem, hétvégén biztosan szánhatunk erre egy kis időt. Sőt, hívjuk át a barátokat egy villás reggelire. Valószínűleg nem sok ember teszi ezt, de higgyük el, megéri emiatt felkelni.

Tojásfőzési idők >>

Sonkás spárgás tükörtojás olasz reggeli

Szalonnás-újhagymás omlett

Imádjuk az újhagymát, szárával együtt. Szinte mindenbe teszek, így született meg ez a finom, diétásnak épp nem mondható omlett is. Külön sót nem tettem bele, mert a szalonna ...

Azoknak, akik erkély híján vannak, készítsenek egy-egy szendvicset, fogjanak meg egy termoszt és vonuljanak ki a legközelebbi, legalább egy talpalatnyi zöld területre! Elsőre talán keresgélnünk kell a megfelelő terepet a reggelink elfogyasztásához, de ha rendszeresen így teszünk majd, meglesznek a bejáratott kedvenc helyeink. És talán egy idő után, feltűnik majd a számtalan vágyakozó tekintetet a szabadban elfogyasztott reggelink iránt. Ismerkedésnek sem utolsó! Mi kipróbáltuk, és bevált. Igaz, egy óriási, régi piknik kosárral indultunk neki a természetnek, de ennyi mosollyal régen találkoztunk. Mindenkinek csak javasolni tudjuk.

Kedvenc reggeliző helyeitek >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...