Tényleg ez a fura, zöld valami vethet véget az avokádómániának? - Nigella Lawson szerint igen

A brit sztárszakácsnő már a kiutat a fiatalok nagy avokádó függőségéből.

Mióta néhány éve kiderült, hogy az avokádó a gyümölcsök Superman-je, azóta óriási népszerűségnek örvend. Salátákba, pirítósokra teszik, a kicsit őrültebbek pedig kávét is töltenek bele. Az avokádó kifejezetten a fiatal korosztály nagy kedvence, de ennek most vége lehet. Nigella Lawson brit szakácsnő szerint a szupergyümölcs helyét egy új növény, a pandan veheti át.

"Azt hiszem, ez lehet az új matcha" - nyilatkozta a Lawson az édeskés, kicsit a vanília aromáját idéző növényről, ami a brit konyhában egyre elterjedtebbé kezd válni. Teába, kávéba és sütikbe is rakható. A növény Délkelet-Ázsiában honos. A sütik mellett az ételek savasságát is szabályozzák vele, vagy a rizs ízesítéséhez használják. Nagy-Britanniában az éttermek már használják ezt az alapanyagot, valamint kapható pandan ízű fagylalt és palacsinta is.

Tekintettel arra, hogy az avokádó milyen dráguláson ment keresztül a nagy népszerűség következtében, a pandan esetében is hasonlóra számíthatunk. Magyarországon ázsiai boltokban, általában konzervekben juthatunk hozzá a növényhez, ha szeretnénk megkóstolni.

Ezeket olvastad már?

via Independent

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...