Az ok, ami miatt nem kéne nyomkodni a telefonodat a wc-n

Komoly betegséget is okozhat, ha a wc-re is magaddal viszed a telefonodat.

A NordVPN közel 10 ezer felnőtt megkérdezésével végzett tanulmánya alapján az emberek körülbelül 65 százaléka mondta azt, hogy a vécére is magával viszi telefonját – ami kellemetlen egészségügyi problémákhoz vezethet.

Az ok, ami miatt nem kéne nyomkodni a telefonodat a wc-n

A felmérésből kiderült, hogy a 26-41 évesek viszik leggyakrabban a vécére a telefonjukat, második helyen pedig a 18-25 év közöttiek állnak. Területi különbségek is megfigyelhetőek, Spanyolországban például az emberek 80%-a viszi magával a telóját.

Mint kiderült, ez azért baj Dr. Roshini Raj gasztroenterológus szerint, mert a vécén eltöltött ideális idő előnyös, ha nem haladja meg a 10 percet, ha azonban magunkkal visszük a telefonunkat, ez lényegesen meghosszabbodhat. És ez miért baj?

Röviden azért, mert aranyerünk lehet.

A gravitáció hatására akár különösebb erőlködés nélkül is megduzzadhatnak a végbél környéki vénák, ami a későbbiekben rendkívül fájdalmas székelést eredményezhet.

Tehát a legjobb, ha kint hagyjuk a telefonunkat, és a vécén ülve csak az éppen aktuális feladatra koncentrálunk.

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...