Télálló csülkös káposzta

Csülkös káposzta - télen savanyított káposztából készül, nyáron pedig friss és zsenge fehérkáposztából. A csülökhús és a káposzta ugyanis remekül összeillik!

Elzászban a francia és a német konyha is a magáénak mondja ezt az ételt - a német konyha meg sem lenne káposzta nélkül. A lengyeleknél is figyelemre méltó a káposztás sertés ételek sokasága, és Erdély, Ukrajna és mi magyarok sem vetjük meg az effajta finomságot. Igaz, télen inkább nehezebb formában esszük. Ilyenkor kerül alá egy kis füstölt hús, és többnyire savanyított káposztából készül. A nyári, úgynevezett lucskos káposzta pedig mindig édes káposztából fő.

Jó, ha tudjuk, hogy ha fehérkáposztával készítem az ételt, akkor remekül illik bele a fehérbor is.Viszont ma sietek, mert este buli lesz, és természetesen másnap macskajaj.Ja, arra is a káposzta csülökkel a legjobb gyógyír, méghozzá korhelyleves formájában - igaz, abba jól jön egy kis száraz kolbász is.De nem folytatom, mert elkések. Este vendégeim érkeznek ezért ma ilyen rövid az írás.

Boldog Új Évet Kívánok!

Csülkös káposzta recept

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket”

Buday Péter

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...