A 3 fő ok, ami miatt egyre kevesebb tejterméket fogyasztunk

Egyre jobban visszaesik a különböző tejtermékek fogyasztása, melynek igencsak érdekes okai vannak. Nézzük, melyek ezek!

Az élelmiszeripari trendeket figyelő Rizikometer, a minap azzal foglalkozott egyik Facebook-postjában, hogy drámaian visszaesett a tehéntej fogyasztása világszerte. Az oldal a Alimentare cikkére hivatkozva azt írja, több ok is állhat a tendencia hátterében.

Az okok, mely miatt egyre kevesebb tejterméket fogyasztunk

1.) Lehet, hog elsőre meglepő lesz, de a tejfogyasztás csökkenésének legfőbb oka az állatvédelem. A megkérdezettek 57 százaléka aggódik a tejelő tehenek nem állatbarát tartása miatt.

2.) A másik érv, hogy a tehéntartás terheli a környezetet, így azért, hogy óvják a bolygót, inkább valamilyen más alternatívát választanak.

Egyre inkább elfordulnak a tehéntejtől, és helyette a klímára kevésbé káros növényi tejeket választják

– vallják a vásárlók.

3.) A harmadik indok, hogy az emberek szeretnék csökkenteni telítettzsír- és a transzzsír-fogyasztásukat.

Magyarországon 1987-ben még 252,4 liter az egy főre jutó tejfogyasztás, 2022-re pedig már csaknem negyedével kevesebb, 193,9 liter.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...