A tejben, illetve a tejtermékekben többek között olyan hasznos tápanyagok találhatóak meg, mint a fehérje, a kalcium, a D-vitamin vagy a foszfor. A tej rendszeres fogyasztásával tehát hozzájárulhatunk az egészséges csontozat és fogazat kialakulásához és fenntartásához, valamint az izmok növekedéséhez és megfelelő működéséhez is – hívták fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) egészséges táplálkozásra fókuszáló, Merőkanál elnevezésű projektjének egyik Facebook-posztjában.
Hogyan fogyasszák?
Tájékoztatásukban azt javasolják, hogy a gyerekek lehetőség szerint fél liter tejet vagy ennek megfelelő kalciumtartalmú tejterméket fogyasszanak naponta, mégpedig 3 adagra elosztva.
1 adagnak számít például 2 deciliter tej, natúr joghurt vagy kefir, 5 dekagramm túró vagy 3 dekagramm sajt.
Még több életmódcikk itt: