Ezekkel krémesítem az ételeimet tejtermék nélkül
Tejtermékek nélkül élek körülbelül 7 éve, és magabiztosan állíthatom, hogy a dolog simán kivitelezhető – igaz, nem olcsó. Lássuk, hogyan lehet nélkülük ételeket krémesíteni!
Mivel nem eszem tejtermékeket (elsősorban egészségügyi okokból), cserébe imádok főzni (és enni), kénytelen voltam feltalálni magam én is, és megannyi sorstárs mellett megoldani a tejmentes főzést vaj, tejföl, tej, tejszín, joghurt és egyéb testvéreik nélkül.
Tejmentes receptjeinkból:
vadas
Szóval rámjött, hogy anyukám vadasára vágyom, átolvastam pár receptet, ezután pedig hasra ütöttem, és megcsináltam „érzésre”, tejtermék és habarás nélkül. Először azt ...
gombaleves
A Tom kha gai, vagy Tom kha kai a thai konyha egyik legnépszerűbb levese. Jellegét adó összetevői a csirkeleves, a csirkehús, a gomba és a kókusztej. A hozzávalókat távol-keleti ...
zöldborsófőzelék
A főzelékek mindig megosztóak, néha el sem hisszük, hogy létezik belőlük ehető verzió. Szatmári Feri régóta cáfol rá erre a feltevésre. Ezt az isteni borsófőzeléket feltétlenül ...
Az embernek kell egy kicsi idő, mire belerázódik, és megjön a kedve mondjuk rizstejszínnel feldobni egy pörköltet, de működik...és furcsa, de a tejmentes alternatívák többsége még finom is!
Nézzük, mik váltak be nekem az ételek krémesítésére tejtermék nélkül, katt a képre!
4 fotó
Még több mentes téma:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!