Néhány nappal ezelőtt több tejfölt is visszahívott az Alföldi Tej Kft., részben mikrobiológiai szennyezettség miatt, részben pedig mert a termékek érzékszervi elváltozást mutatnak. A cég közleményt adott ki az ügy kapcsán, amiben kitérnek arra is, mi okozhatta a problémát.
A cég keddi közleményében azt írja, az általuk folytatott érzékszervi termékkóstolások során elváltozásokat fedeztek fel egyes tejfölökben, amelyek kizárólag a tejfölgyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza - írja a 24.hu.
A közleményből kiderült a mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban elővigyázatosságból valamennyi, 2021. augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű, 2021. szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i lejáratú tejföl terméket visszahívták.
Ezeknél a termékeknél felbontáskor a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható – hívja fel a figyelmet az Alföldi Tej Kft. Amennyiben az ilyen jellemzővel rendelkező termékeket hőkezelés (főzés) nélkül fogyasztják el, akkor rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek, ezért a vállalat arra kéri a vásárlókat, hogy a visszahívásban érintett termékeket ne fogyasszák el.
Ezek is érdekelhetnek: