3 dolog, amire talán még nem használtad a tejfölt

A tejföl a magyar konyha nagy kedvence, illetve a magyaros ételek elengedhetetlen kísérője és kiegészítője. De mi lenne, ha ennél nagyobb szerepet szeretnénk adni neki?

Tejfölt sok mindenre szeretünk tenni, mert a krémes tejtermék megannyi ételt (legyen hideg vagy meleg) csodásan ki tud egészíteni. Ezen kívül használjuk még a hidegkonyha területén, ahol salátákat és krémeket keverünk vele. De mit lehet ezen kívül a tejföllel kezdeni? Nos, egész sok mindent.

3 dolog, amire talán még nem használtad a tejfölt

Lepénykenyér

A legegyszerűbb kenyeret kaphatjuk meg, ha tejfölt és lisztet összekeverünk. No jó, a kenyér lapos lesz, és inkább egy palacsintára fog hasonlítani, de tunkolásra, felcsavarásra tökéletesen alkalmas lesz.

A két alapanyagból ruganyos tésztát tudunk gyúrni, amit aztán forró serpenyőben kisüthetünk.

Tegyünk bele 1-2 csipet sót, hogy legyen némi íze. Tálaljuk szószos-szaftos ételekkel, vagy mártogatósok mellé. Fel is tekerhetjük különböző finomságokkal (sült hús, sajt, zöldségek), de chipsnek is kisüthetjük.

Hamis tiramisu

Mivel a tejföl még zsírszegény alakjában is igen gazdag, selymes és kellően karakteres alapanyag, használhatjuk a drága mascarpone helyett hideg desszertekben. Persze, ebből nem tiramisu lesz, csak tiramisu jellegű desszert, de nem ez számít, hanem az íz.

Keverjük el kevés tejszínnel, ízesítsük némi cukorral és vaníliával, és már használhatjuk is. A klasszikus, piskótás-kávés verziót feldobhatjuk más ízekkel is: gyümölcsökkel, citrommal, ahogy kedvünk tartja. Sütés nélkül, gyorsan alkothatunk desszerteket!

Citromos hamis tiramisu

Nevetségesen egyszerű összedobni ezt a firssítő, nyári desszertet: a varázs abból áll, hogy elkészíti magát a sütemény a hűtőben. A tejföl miatt egy fokkal gazdaságosabb, mint a ...

Sütőben sült húsok

A tejfölös húsok ugyan ismertebb kategóriát jelentenek a tejterméket használó receptek között, mégsem ismerjük a tejföl teljes erejét. A pácoláshoz főleg joghurtot használhatunk, ez segíti majd a szeleteket, hogy szaftosak és omlósak maradjanak.

De a tejfölt sem szabad lekicsinyelni: ha a sütés közben bevetjük, hasonló eredményt érhetünk el vele: a tejföltakarás alatt nem szárad majd ki annyira a hús. Leginkább csirkéhez illik a tejtermék, párosítsuk bátran fokhagymával és sajttal, a maximális élvezetek érdekében.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Alkoss az alábbi alapanyagokkal is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az italkülönlegesség gyógyítja a testet: a Lidlben is megtalálod

Pár évvel ezelőtt már mi is felfigyeltünk a kombuchára, ami egyfajta gasztroőrületként jelent meg. Az utóbbi időben ismét feltörekvőben van ez a csodaital, mert számos jótékony hatása van a testre, ráadásul ízélménynek sem utolsó. A Lidlben most igen jó áron juthatunk hozzá, ha elég gyorsak vagyunk.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...