3 dolog, amire talán még nem használtad a tejfölt

A tejföl a magyar konyha nagy kedvence, illetve a magyaros ételek elengedhetetlen kísérője és kiegészítője. De mi lenne, ha ennél nagyobb szerepet szeretnénk adni neki?

Tejfölt sok mindenre szeretünk tenni, mert a krémes tejtermék megannyi ételt (legyen hideg vagy meleg) csodásan ki tud egészíteni. Ezen kívül használjuk még a hidegkonyha területén, ahol salátákat és krémeket keverünk vele. De mit lehet ezen kívül a tejföllel kezdeni? Nos, egész sok mindent.

3 dolog, amire talán még nem használtad a tejfölt

Lepénykenyér

A legegyszerűbb kenyeret kaphatjuk meg, ha tejfölt és lisztet összekeverünk. No jó, a kenyér lapos lesz, és inkább egy palacsintára fog hasonlítani, de tunkolásra, felcsavarásra tökéletesen alkalmas lesz.

A két alapanyagból ruganyos tésztát tudunk gyúrni, amit aztán forró serpenyőben kisüthetünk.

Tegyünk bele 1-2 csipet sót, hogy legyen némi íze. Tálaljuk szószos-szaftos ételekkel, vagy mártogatósok mellé. Fel is tekerhetjük különböző finomságokkal (sült hús, sajt, zöldségek), de chipsnek is kisüthetjük.

Hamis tiramisu

Mivel a tejföl még zsírszegény alakjában is igen gazdag, selymes és kellően karakteres alapanyag, használhatjuk a drága mascarpone helyett hideg desszertekben. Persze, ebből nem tiramisu lesz, csak tiramisu jellegű desszert, de nem ez számít, hanem az íz.

Keverjük el kevés tejszínnel, ízesítsük némi cukorral és vaníliával, és már használhatjuk is. A klasszikus, piskótás-kávés verziót feldobhatjuk más ízekkel is: gyümölcsökkel, citrommal, ahogy kedvünk tartja. Sütés nélkül, gyorsan alkothatunk desszerteket!

Citromos hamis tiramisu

Nevetségesen egyszerű összedobni ezt a firssítő, nyári desszertet: a varázs abból áll, hogy elkészíti magát a sütemény a hűtőben. A tejföl miatt egy fokkal gazdaságosabb, mint a ...

Sütőben sült húsok

A tejfölös húsok ugyan ismertebb kategóriát jelentenek a tejterméket használó receptek között, mégsem ismerjük a tejföl teljes erejét. A pácoláshoz főleg joghurtot használhatunk, ez segíti majd a szeleteket, hogy szaftosak és omlósak maradjanak.

De a tejfölt sem szabad lekicsinyelni: ha a sütés közben bevetjük, hasonló eredményt érhetünk el vele: a tejföltakarás alatt nem szárad majd ki annyira a hús. Leginkább csirkéhez illik a tejtermék, párosítsuk bátran fokhagymával és sajttal, a maximális élvezetek érdekében.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Alkoss az alábbi alapanyagokkal is:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...