A szakértő szerint ezért drágulhat tovább a tej

A Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója azt is elárulta, hogy pontosan mekkora lesz a drágulás mértéke.

Az európai tejpiaci helyzet (a korábbi magas árak okozta tejtöbblet, a magas infláció okozta fogyasztás visszaesése) a tej- és tejtermékárak csökkenését okozza – írja az Index oldala. Most mégis úgy tűnik, hogy hamarosan emelkedni fog a tej ára. Mutatjuk, miért!

A szakértő szerint tovább drágulhat a tej

EPR-díjak állnak a drágulás mögött

A lapnak a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója, Harcz Zoltán adott ki információt arról, hogy miért is várható pontosan a tej drágulása. Az igazgató szerint a hamarosan bevezetésre kerülő EPR-díjak állnak a drágulás mögött, amelyről mi is beszámoltunk korábban.

„Az említett díjak jelentősen megnövelik majd a tejfeldolgozás szereplőinek termelési költségeit, ennek a fogyasztók felé történő áthárítása nélkül összességében az eredményesség jelentős romlása vetíthető előre a szereplőknél, ami így kevéssé tűnik elkerülhetőnek" – magyarázta Harcz Zoltán.

A kihirdetett EPR-díjak továbbá lassíthatják az élelmiszer-infláció visszaszorítására irányuló törekvéseket.

6-10 forinttal is emelkedhet a tej ára

„A tejfeldolgozók pontos önköltségi adatait nem ismerhetjük, azonban a megjelent hírek és jogszabályok alapján egy doboz tejnél a tejesdoboz és a papírkarton együttes többletköltsége, akár 6-10 forint is lehet literenként (dobozonként)” – tette hozzá.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...