Te melyik réteges sütit készíted karácsonyra?

Igen, már most ki kell találni, mi legyen az ünnepek fő attrakciója a sütik közül. Pláne ha most készíted először, egy próbasütés szinte kötelező előtte!

Csokis tetejű, baracklekváros zserbó, minden finomságot magában hordozó flódni vagy egy jó mézes krémes – melyiket szeresd? A döntést neked kell meghozni. A legjobb, ha ebben a sorrendben kipróbálod őket. Mutatunk pár receptet, és lisztet is ajánlunk a sütéshez.

Ezeket olvastad már?

Nagyi titka lisztajánló

A Nagyi titka Extra finom süteményliszt prémium minőségű, kiemelkedően magas sikértartalmú búzából készül, melyet az átlagosnál is finomabbra őrölnek. Ennek köszönhetően a vele készített sütemények könnyebben "feljönnek" sütés közben, puhábbak, levegősebbek lesznek. Míg az omlós tésztáknál, pogácsáknál, édes és sós aprósüteményeknél ez kifejezetten nem alapkövetelmény, a piskótáknál, kevert sütiknél felfújtaknál megkérdőjelezhetetlen, hogy ezt az eredményt szeretnénk elérni. Annak köszönhetően, hogy a búzaszemeket extra finomra őrlik, könnyebben keverednek a tojással, olvasztott vajjal, más folyadékokkal, és kevésbé csomósodnak - így aztán értelemszerűen könnyebben dolgozik velük a sütőpor és a többi térfogatnövelő alapanyag.

Erre használd még:

Ugyancsak a könnyen elegyedő tulajdonságnak köszönhető az is, hogy krémek készítéséhez, sőt, ételek sűrítéséhez is ez a legalkalmasabb liszt.

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet a Nagyi titka Extra finom süteménylisztről itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...