Te meg tudnád venni a világ legdrágább hamburgerét?

Egy japán séf elkészítette a világ eddigi legdrágább hamburgerét, ami nem csak azért kerül több mint ezer darab mekis sajtburger árába, mert aranyból van.

Annak, aki a világ legdrágább hamburgerét szeretné kipróbálni, érdemes egy tömött pénztárcával Tokió felé venni az irányt. A neves Oak Door Steakhouse-ban júniusig kapható az arannyal bevont, minden jóval megpakolt húsos szendvics, amelyet egyszerűen csak Golden Giant Burger névre kereszteltek el.

A hatalmas és méregdrága szendvicset egy Patrick Shimada nevű séf készítette el a hamarosan trónra kerülő japán uralkodó, Naruhito herceg megkoronázásának tiszteletére. A burger 15 cm átmérőjű, arannyal futtatott bucijában 1 kilogrammnyi wagyu marha húst, rengeteg szarvasgombát és libamájat, valamint cheddar sajtot tartalmaz, és 100.000 japán jenbe,

azaz mintegy 285.000 forintba kerül.

,,Egy négy generáción átívelő japán család sarjaként megtiszteltetés számomra, hogy ennek az izgalmas időszaknak a tanúja lehetek, amikor egy új birodalom bontakozik ki Japánban. Gondolkodtam rajta, hogyan tudnám kihasználni ezt az életben csak egyszer történő lehetőséget, ekkor eszembe jutott a hatalmas arany burger ötlete. Japánban a különleges eseményekhez és ünnepekhez az arany szín dukál, így szeretnénk vendégeinkkel megünnepelni ezt a kivételes alkalmat"- nyilatkozta Patrick Shimada a Mirror-nak.

Annak, aki a fenséges és kiadós hamburgerre pályázik, legalább három nappal előbb le kell adnia rendelését az étteremben.

Ezeket olvastad már?

via Mirror

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...