Te meg tudnád enni ezt a NÉGY LITERES levest? Színtiszta pazarlás vagy étvágygerjesztő ötlet?

Az iroda 90%-a szívből szereti a pho-levest, és az még hagyján is, ha ezt a mennyiséget 5-6 ember dönti magába, de az egy tálból csemegézgetésen kívül nincs sok értelme, sőt.

A bűnös Amerika, azon belül is egy seattle-i étterem, a Dong Thap Noodles, ahol a vietnámiak jellegzetes tésztás-húsos levesét, a rendszerint szójacsírával és friss korianderrel, csilivel lime-al tálalt pho-levest tálalják, de nem az amúgy se kicsi standard méretű tányérban, hanem sok liter alaplével, döbbenetes halom házi rizstésztával, akkora tálban, ami egy mosdókagylónak lenne inkább beillő - az egész leves egyébként négy napig készül - írja az insider.

Phở bò

Ennek a levesnek már igazi kultusza van, nemcsak a nagyvilágban, már itthon is. Sikerének titka talán, hogy elképesztően tartalmas és némileg felidézi bennünk a megszokott húsleves ...

Az étterem is tud róla, hogy gyakorlatilag lehetetlen ennyit megenni, ezért meghirdette a Super Bowl Challenge-et, ami 90 percet ad rá, hogy mind az utolsó cseppig eltüntesd a tál levesed. Egyedül.

A tál tartalma pontosan:

1,8 kilogramm házi rizstészta

1,8 kilogramm hús (steak, húsgolyó, sertésszegy)

4 liter alaplé

Aki megeszi, kap egy ingyen vacsorát és 100 dollárt, azaz kb. 26.000 forintot, és egy fotót magáról a hírességek falán. Bumm.

NÉZD, így néz ki:

A fő (pho) kérdés azonban, hogy mindez MIÉRT jön létre a marketingfogáson kívül - ki akarna ennyi levest és húst veszni hagyni? Mert a próbálkozók nagy többsége egészen nyilvánvaló, hogy elbukja a kihívást, ennyit nem lehet és nem is egészséges megenni. Most jöhetnénk a "máshol meg éheznek" szöveggel, de valljuk be, joggal. Máshol tényleg éheznek, vagy szimplán nincs pénzük étteremben enni, mi pedig csak termeljük az élelmiszerfelesleget. Szóval minket - álszentség nélkül - inkább elszomorított ez a videó.

Ezeket olvastad már?

17 lélekmelengető őszi leves

Na ez már tényleg ősz! Ilyenkor jön a legjobban egy testet és lelket melegítő leves, ami az ősz szezonális kincseitől lesz az igazi. Vacsorára a leggyorsabb megoldásod lesz.

Nosalty
Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...