Te fogyasztanád ezt a reggeli ételt a kávédban?

Az előrejelzések szerint hamarosan megérkezik a kávézókba is a legújabb őrület, méghozzá a zabkásás latte képében. Ti kipróbálnátok?

Gyakorlatilag minden ízesítéssel találkozhattunk már a latte műfajában, kezdve az egyszerűbb tökös, karamellás változatoktól a matcha teás vagy merészebb kurkumás variációkig, a reggeli kávét szinte bármivel fel lehet turbózni.

A legújabb trend viszont még minket is meglepett, az előrelátó "latteguruk szerint" ugyanis rohanó életvitelünkre a frappáns megoldás mostantól a reggeli és a kávé ötvözete, avagy a zabkásás latte.

Nem igazán látjuk egyelőre, ahogyan egy tál finom tejjel vagy vízzel felfőzött zabkását nyakon öntünk egy bögre gőzölgő kávéval, és mosollyal isszuk az arcunkon, de hamarosan elképzelhető, hogy így kérjük majd a kedvenc helyünkön a napindító latte-t.

A kombináció a kávétrendek tudói szerint az Egyesült Királyságban hamar lelkes koffeinkövetőkre talál majd. A feltaláló állítólag a Coloradói Cuppa Joe kávézó tulajdonosa, bár már sokan jelezték ők már régen elkészítették ezt a gyors reggeli energialöketet.

Vietnami tojásos kávé

Krémesen lágy, könnyű tojáshab, alatta forró feketekávé! Az egyik legnagyobb kedvencünk volt Vietnamban, amit nem nagy kunszt összedobni. Ha van vietnami kávéfőzőnk, akkor úgy az ...

Ír kávé

Ezzel az isteni ír kávéval könnyedén változatosságot csempészhetünk a reggeli vagy délutáni kávézásba. Az ital alkoholtartalma miatt azonban inkább csak lustálkodós hétvégékre ...

Magunk sem tudjuk, ételnek vagy italnak nevezzük ezt a fúziót, de az elkészítése mindenesetre pofonegyszerűnek tűnik. A zabot és a tejet összekeverjük, majd a kávégép gőzölőjével készítjük el, addig melegítve a tejes keveréket, amíg fel nem habzik. Erre tökéletesen alkalmas otthoni főzőlapunk is, a lényeg ugyanis a dupla eszpresszó, amivel felöntjük a habos zabkását.A nagyobb élvezetért és a reggeli valódi érzéséért egy kis ropogós granolával is megszórhatjuk a végeredményt.

A pletykák szerint egyébként ez egyes Starbucks italok titkos összetevője is, ezt nem tudhatjuk biztosan, de ha a híres itallánc elképesztő ízesítéseire gondolunk, amivel évről évre kijönnek a piacon, ezt sem zárhatjuk ki, hiszen korábban már megjelentek egy limitált kiadású gabonalatte-val. Gyors és egészséges italként már korábban is felütötte a fejét, mint a könnyű reggeli étel, amit egyszerűen, otthoni alapanyagokból elkészíthetsz.

Ha túltesszük magunkat a kérdésen, mennyire bizarr ez az egész, már csak azt kell eldöntenünk, hogy munkába indulva megiszogatjuk vagy pedig otthon kiskanállal fogyasztjuk el.

Ezeket olvastad már?

via Mirror, METRO

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...