Te is felforralt vízzel készíted a teát? Akkor nagy hibát követsz el!

Régi berögződés az, hogy forrásban lévő vízzel kell leönteni a teát. De akkor mégis hány fokost kell?

Ezekben a borongós időkben biztosan te is szívesen kortyolgatsz egy kis teát reggelente vagy esténként. De biztos, hogy jól készíted el? A Daily Mail most utánajárt annak, hogyan is kell hivatalosan elkészíteni a teát. Valószínűleg te is a szokásos módon csinálod: először felrakod a vizet forrni, majd amikor 100 fokra hevül és bugyog, leöntöd vele a filtert vagy a teaszálakat. Ezután megvárod, míg letelik az áztatási idő, kidobod a filtert, majd elfogyasztod. Pedig Martin Isark profi ital- és ételkóstoló szerint nem ez a menete a helyes teafőzésnek!

via GIPHY

Akkor mégis hogyan?

A szakértő szerint hagynod kellene, amíg nagyjából 80 fokosra hűl a víz, majd utána kéne a filterhez adnod, így lesz a legoptimálisabb az élmény.

Chai tea

Ezt a teát nagyon szívesen iszogatom a hideg téli estéken. Akár étkezés helyett is, hiszen a rengeteg fűszernek és a tejnek köszönhetően, még laktatónak is nevezhetjük.

Ötórai tea

A tejes tea (angolul milk tea) valószínűleg az egyik legmegosztóbb dolog a világon, szerintem azonban csodálatos találmány. A legtöbben a britek délutáni tearituáléjához kötik, pedig a ...

A forralás még abból az időből maradt fenn rossz szokásként, amikor nem volt biztonságosan fogyasztható a víz:

„Itt az ideje megdönteni a mítoszt, miszerint forralt vizet kell használni. A túl meleg víz megöli az ízélményt, száraz és erős teát hagyva maga után. A forralt víz és a túl sokáig áztatott filter miatt olyan lesz, mintha káposztalevet innál” – mondja a szakértő.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

fotó: getty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...