Te is felforralt vízzel készíted a teát? Akkor nagy hibát követsz el!

Régi berögződés az, hogy forrásban lévő vízzel kell leönteni a teát. De akkor mégis hány fokost kell?

Ezekben a borongós időkben biztosan te is szívesen kortyolgatsz egy kis teát reggelente vagy esténként. De biztos, hogy jól készíted el? A Daily Mail most utánajárt annak, hogyan is kell hivatalosan elkészíteni a teát. Valószínűleg te is a szokásos módon csinálod: először felrakod a vizet forrni, majd amikor 100 fokra hevül és bugyog, leöntöd vele a filtert vagy a teaszálakat. Ezután megvárod, míg letelik az áztatási idő, kidobod a filtert, majd elfogyasztod. Pedig Martin Isark profi ital- és ételkóstoló szerint nem ez a menete a helyes teafőzésnek!

via GIPHY

Akkor mégis hogyan?

A szakértő szerint hagynod kellene, amíg nagyjából 80 fokosra hűl a víz, majd utána kéne a filterhez adnod, így lesz a legoptimálisabb az élmény.

Chai tea

Ezt a teát nagyon szívesen iszogatom a hideg téli estéken. Akár étkezés helyett is, hiszen a rengeteg fűszernek és a tejnek köszönhetően, még laktatónak is nevezhetjük.

Ötórai tea

A tejes tea (angolul milk tea) valószínűleg az egyik legmegosztóbb dolog a világon, szerintem azonban csodálatos találmány. A legtöbben a britek délutáni tearituáléjához kötik, pedig a ...

A forralás még abból az időből maradt fenn rossz szokásként, amikor nem volt biztonságosan fogyasztható a víz:

„Itt az ideje megdönteni a mítoszt, miszerint forralt vizet kell használni. A túl meleg víz megöli az ízélményt, száraz és erős teát hagyva maga után. A forralt víz és a túl sokáig áztatott filter miatt olyan lesz, mintha káposztalevet innál” – mondja a szakértő.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

fotó: getty

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!