Te bevennél a szádba egy még mozgó tengeri herkentyűt? Igaz, nincs már életben....de akkor is!

Te bevennél a szádba egy izomrángásos, még mozgó tengeri herkentyűt? Tény, hogy már nincs életben, de közel van hozzá...morbid, de ennél frissebb nem is lehetne!

Dél-Korea legnagyobb halpiacán, aJagalchi Marketen annyira friss tengeri kütyüket ehetünk, hogy lemásznak a tányérról. Nem örül azonban mindenki - a kevésbé figyelmes olvasók/nézők ugyanis rendszeresen hiszik, hogy szerencsétlenek még életben vannak, de ez tévedés. Gondoljunk csak arra, amikor mondjuk megfogunk valami forrót, ösztönösen elkapjuk a kezünket. Ilyenkor az inger (a forró eszköz) hatására aktivizálódnak az izmok, és már mozdul is a kezünk. Itt is ez történik: a késsel való vágás vagy a szójaszószban levő sók miatt az izmok még ránganak, annak ellenére, hogy az állatok 100%-ig halottak.

A hasonlóan morbid mozgó - halott - tintahalról itt írtunk már:

Ennél a táncoló zombitintahalnál ma már nem kell durvább dolog

via GIPHY

Ezen a koreai piacon mindent szuper frissen válogathatsz össze magadnak egy vödörbe - és ekkor még valóban életben is vannak a tengeri finomságok - , ezután azon nyomban elkészítik neked, és ha kéred, felszolgálják. Van itt óriáspolip, tengeri uborka, de angolna is...és valóban mozognak a tányérodon:

ÉS AKKOR JÖJJÖN A VIDEÓ:

Ezeket olvastad már?

via insiderfood

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...