Te se hagyd ki a Michelin-ajánlott TATI most induló reggelijét

Odavagy az ínycsiklandozó, kiadós brunchokért? Akkor mindenképpen látogass el a Dohány utcai TATI étterembe, ami bár még csak kevesebb, mint egy éve színesíti a VII. kerületet farm to table konyhájával – mégis, szeptember óta egy Michelin-ajánlást jelző piros táblával az ajtaján várja a vendégeket. Nem régóta pedig a reggeleket is ismerős, házias ízekkel kezdhetjük náluk.

Brunch-imádók, figyelem! A TATI reggel is egy-egy igazi nyugalomsziget a belváros pezsgésében, a hazai ízekkel megterített asztal pedig egy ráérős, vidéki, gyermekkorunk ízeit megidéző élménnyel vár.

Kizárólag magyar és közeli termelőktől származó, szezonális alapanyagokkal találkozhatunk náluk / Fotó: TATI

Farm to table reggel is

A TATI vacsorája már tavaly november óta hódít ismerős ízeivel és házias fogásaival, és a reggelinél sincs ez másképp – friss, kizárólag magyar, és lehetőleg közeli termelőktől származó, szezonális alapanyagokkal találkozunk. Szintén megszokhattuk, hogy ugyan az alapreceptek a magyaros, hagyományos irányt követik, a modern konyhatechnológia eszközeivel a TATI-reggelik is kaptak egy csavart – aminek nagyon is helye van bennük.

A magyar konyha húsossága ellenére vega, vegán változatokkal is kezdhetjük a napot a TATI-ban.

Omlett nélkül nem létezik reggeli / Fotó: TATI

Töltött bundáskenyér, újragondolt tojásos szendvics és házi szörppel édesített granola az étlapon

A hazai reggelik megkerülhetetlen kedvence a bundáskenyér – ennek vegetáriánus verziójához a Pipacs pékség világosbarna kovászos kenyere adja az alapot, amibe baracskai félkemény sajt, illetve Farm2Form Boldizsárék sült padlizsánja kerül kápiaemulzióval kísérve.

Omlett nélkül sincs reggeli, és ezt a TATI-ban is jól tudják – kolbászmorzsával, a Csengő manufaktúra juhtúrójával, karamellizált hagymával, házilag kovászolt uborka géllel és fűszeres mangalica tokaszalonna fátyollal készül a farm omlett. A tojáskrémes szendvics alapja szintén a Pipacs pékség kovászos kenyere, rá pedig egy igazi falusi reggeli szereplői kerülnek: tojáskrém, sonka, paradicsom és spenót. A sós reggelik mellett pedig a Falusi kosár kevert salátája kap helyet a tányéron.

Édesen is lehet kezdeni a reggelt a TATI-ban – házilag kevert granolával, a Csíz sajtműhely natúr joghurtjával, a Szöjpkő manufaktúra feketeribizli-szörpjével és liofilizált málnával, például.

Íme a bundáskenyér / Fotó: TATI

Mindezek mellett pedig mindig marad hely az asztal közepén a TATI farm reggelik nagy kedvencének, a túrós buktának: a liszt a Csoroszlya farmról, a túró a Csengő manufaktúrából érkezik, a Szöjpkő baracklekvárja pedig a nagymama házi lekvárjával is gond nélkül felveszi a versenyt.

Ilyen fantasztikusan fest a TATI túrós buktája / Fotó: TATI

Az őszi étlap már küszöbön, a reggeli egy ideig velünk marad - szezonális alapanyagokkal

Ahogy a vacsoraételekhez, úgy a reggeli alapanyagaihoz is a séf, Soóky Gábor kutatja fel a legjobb minőségű, megbízható alapanyagokat.

Az omlettek egyik alapköve, a Csíz sajtműhely baracskai félkemény sajtja például ezüstérmet kapott az idei sajtmustrán. A nemrég debütált brunch-étlap még egy ideig marad, de a vacsoraétlap az évszakkal együtt hamarosan újjászületik – mi pedig kíváncsian várjuk, mit hoz a szezon a TATI étlapjára!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek